Selectati limba dorita

TE GÂNDEŞTI LA LUCRURI COMPLICATE, DAR UITE CÂTE POŢI FACE CU UN TUB DE PASTĂ DE DINŢI !

În mod normal, utilizăm pasta de dinţi doar de două ori pe zi: dimineaţa, înainte de micul dejun și seara, înainte de a merge la culcare. Dar pasta de dinţi poate face mult mai multe, aşa cum arată imaginile de mai jos. Se usucă repede atunci când este expusă la aer şi absoarbe umezeala din jurul ei, astfel că înlătură chiar şi cea mai rebelă pată şi murdărie !
1. Petele de pe argintărie
Când argintul este pătat, nu trebuie să mergi să cumperi nimic pentru a-l curăţa! Tot ce trebuie să faci este să iei pasta de dinţi din dulapul de la baie. Doar freci puţin cu pasta şi argintul va străluci din nou, ca o bucată dintr-o comoară nou descoperită.

2.  Farurile auto
Chiar farurile maşinii tale necesită o atenţie deosebită. Pur și simplu se aplică puţină pastă de dinţi pe un burete umed cu care se vor şterge farurile şi murdăria va dispărea aproape de la sine.3. Clapele de pian care au văzut zile mai bune.
Doar un pic de pastă de dinţi este suficientă pentru a curăța cu grijă clapele unui pian.4. Curăţarea pantofilor
După mers pe jos prin noroi cu adidaşi sau cizme din piele, tot ce-ţi trebuie este doar un mic jet din tubul de pastă de dinţi!

5. Ochelari de înot 
Dacă ați curățat ochelarii dvs. de înot cu un pic de pastă de dinţi pe interior, se crează un film de pastă de dinţi subţire care împiedică aburirea lor din nou.


6. Petele de apă de pe masă

Pasta de dinţi îndepărtează chiar şi petele de apă de pe lemn, cauzate de ochelari de exemplu.

7. Petele de cerneală de pe hainele tale
Te-ai ales cu o pată de cerneală sau pix pe cămaşă sau haină? Nicio problemă! Pur şi simplu se aplică un pic de pastă de dinţi, se lasă la uscat și se spală în ziua următoare. Catastrofa e evitată.

8. Petele de la vopseaua de păr
Vei fi uimit de cât repede pasta de dinţi le îndepărtează fără probleme.

9. Umflăturile de la înţepăturile de ţânţar
Pasta de dinti elimină aceste umflături mici care apar de la înţepăturile de ţânţar. Şi totul se petrece peste noapte.

10. Coşurile
Coşurile dispar de asemenea aproape de la sine în urma acoperirii lor cu pastă de dinţi peste noapte.11. Fierul de călcat calcifiat

Chiar și fierul va fi strălucitor și neted după lustruirea cu puţină pastă de dinţi.12. Eecranul murdar al telefonului mobil
Chiar şi telefoanele mobile arată ca noi atunci când sunt curățate cu puţină pastă de dinţi.13. Balerinii

Într-un minut, aceşti balerini vor arăta ca noi. Şi mirosul va fi înlăturat datorită efectului de dezodorizare al pastei de dinţi!14. Petele de pe covor

Petele de pe covor dvs. sunt un lucru de domeniul trecutului. Pasta de dinţi are puterea să-şi impună curățenia ei!


15. Lacul de unghii

Doar un pic de pastă de dinţi îndepărtează orice lac de unghii şi lasă un miros revigorant de mentă după aceea.
Iată mai jos mai multe utilizări neconventionale ale pastei de dinţi:

În baie
Chiuveta din baie 
Data viitoare când aruncaţi o grămadă de pastă de dinţi în chiuvetă, nu o clătiţi jos, frecaţi-o în jurul vasului. Este un abraziv natural ce funcționează ca alte produse de curățare și în același timp dezodorizează scurgerea, .

Coşuri 
Oricum, cine a urmărit "My Big Fat Greek Wedding" știe că pasta de dinţi este un mare remediu folosit în caz de urgență. Aceasta ajută la reducerea înroşirii şi atrage afară rădăcina. Nu stoarceţi coşul înainte de aplicare, totuşi ! 

Aplicaţi un vârf de cuțit de mentol peste pasta de dinti și lăsați-o timp de câteva minute, apoi o spălaţi uşor înainte de a vă îndrepta spre dormitor. Unii recomandă lăsarea pastei de dinţi pe timpul nopții, dar aceasta poate avea ca urmări uscarea şi crăparea pielii. Dar nu contează atât de mult cât le-aţi lăsat sub cataplasma din pastă de dinţi, cât să aplici apoi imediat o loțiune tonică care să refacă umiditatea zonei.
Dacă ați văzut că pielea feţei reacţionează prost la pasta de dinţi, data viitoare zdrobiţi o aspirină, amestecaţi-o cu apă sau ulei de alune şi aplicaţi-o pe piele. Aspirina va lucra, deoarece conține acid salicilic. Pentru pielea şi mai sensibilă, uleiul de arbore de ceai amestecat cu uleiul de alune are proprietatea, de asemenea, de a reduce petele.
Vânătăi 
Acest remediu este o mană cerească pentru petele cronice. Înainte de a merge la culcare, aplicaţi un amestec de pastă de dinţi și lotiune pentru ten peste vânătăi și înveliți cu un bandaj sau un plasture pentru a păstra cearşafurile curate. Pasta de dinţi se spală de dimineaţă si se reaplică în continuare timp de două sau trei nopți. Vânătăi care iau, în mod normal, o săptămână sau două să se estompeze, dispar mult mai repede.
Muşcături de insecte 
Pentru țânțari, furnici si alte muşcături de insecte mici, se aplică pasta de dinti pentru a calma mâncărimea si a răci pielea în acea zonă. Puteţi aplica pasta şi în cazul înţepăturilor de albine, dar solicitaţi neapărat asistență medicală dacă prezentați dificultăți de respiraţie sau alte simptome grave.
Arsuri
Am văzut-o pe bunica mea  folosind tubul de pastă de dinţi, ani de zile, pe arsuri ușoare și, după cum se vede, s-a revenit recent în favoarea medicinei populare.
Data viitoare când vă ardeţi la aragaz de la o tigaie fierbinte, spălaţi zona afectată cu apă rece pentru a reduce rapid temperatura pielii. (Nu unt sau ulei! Acesta este un mit.) După faza acută, puneţi peste arsură un strat de pastă de dinti densă, non-gel, până ce pielea se răceşte definitiv şi durerea dispare. În cele din urmă, se aplică un agent de vindecare, cum ar fi aloe vera.
Dacă aveți o arsură de gradul doi sau mai grav, o arsură de gradul trei, înfășuraţi zona în prosoape netede, reci şi umede,  sau cu o folie. Sunați la 112 sau la cineva  care să vă conducă  direct la spital.
Cromul 
Se fac acele pete de apă pe robinete din baie în timp ce te speli pe dinți? Aplicați un dop de pastă, frecaţi-l și clătiţi. Acum puteţi admira reflecţia pe robinetul cromat.
Inelul
După ce aţi terminat cu dinţii, luaţi periuţa de dinti si frecaţi cu ea inelul dvs. de diamant, aşa încât să-l facă să scânteie. Înlăturaţi apoi orice murdărie cu o cârpă umedă.
Gel de păr 
Pasta de dinţi conţine aceeaşi polimeri hidrosolubili găsiţi în multe geluri de păr. În cantitate de cam cât ar fi într-un vârf de cuţit, pasta de dinţi poate servi aceluiași scop. Pasta de dinţi, de asemenea, este bună pentru a fixa agrafele pentru copii.
Dezodorizant pentru mâini 
Scoateţi mirosul de ceapă, usturoi, peşte şi alte alimente odoriferante din piele prin spălarea rapidă cu pastă de dinţi. Se aplică apoi o loțiune pentru a hidrata mâinile.
Dezaburirea oglinzii
Domnilor, data viitoare când vă spălaţi pe dinţi în duş, puneţi un pic de pastă de dinţi în strat subţire pe oglindă înainte de bărbierit și apoi ștergeți-l uscat. Va reține oglinda de la aburire astfel încât să vă puteți vedea faţa clar aşa încât nu vă veţi mai tăia.
Cuiele
Vorbim de unghiile de la degetele de la mâini și degetele de la picioare; nu cele pe care le bateţi în pereți.
Data viitoare când ai ieșit de la treabă, dă unghiilor o strălucire naturală, cu un dram de pastă de dinţi şi o perie moale. Este nevoie doar de o ușoară tamponare pentru a obţine stralucire.
O pasta de dinti pentru albire cu peroxid, de asemenea, va elimina tenta portocalie sau galbenă creată de utilizarea îndelungată a lacului de unghii. 
În cele din urmă, nisipul din pasta de dinţi ajută la îndepărtarea mizeriei din crăpăturile din jurul unghiilor după curățarea șemineului  sau după ce aţi terminat lucrul în grădină. Utilizați o perie de unghii și frecaţi pe margini. Evitați lustruirea prea puternică a unghiei în sine sau altfel îi veţi elimina luciul natural.
Curăţarea frigiderului 
Periuţele de dinţi sunt mărimea perfectă pentru curăţarea garniturilor frigiderului şi pasta de dinţi este perfectă pentru albirea aceste porţiuni. Cu alte cuvinte, totul este o combinaţie perfectă.
Erupţiile cutanate 
Pentru erupțiile închise de pe piele, pentru a se evita mâncărimea, aplicaţi pasta de dinţi şi lăsați-o până se răceaşte pielea. Vă rugăm să rețineți: pasta de dinţi nu trebuie aplicată în cazul erupţiilor cutanate care prezintă răni deschise.
Uşile de la duș 
Umeziţi un burete şi ungeţi cu un pic de pastă de dinţi pentru albire. Curățați ușile de la duş cu o mişcare circulară și clătiţi bine, apoi veţi putea vedea prin uşile voastre din nou.
Petele de cafea de pe mobilă 
Acesta este un procedeu vechi, dar funcţionează: pur şi simplu frecaţi zonele cu pastă de dinţi insistând în cerc cu o cârpă moale şi ştergeți apoi după ce s-a uscat cu o cârpă curată, umedă. Aplicaţi o finisare pentru strălucire, cu un dram de lac pentru mobilă sau cu produse petroliere (e bun şi uleiul de măsline). 
DVD-uri și CD-uri 
Scoateți zgârieturile superficiale și petele prin aplicarea unui strat subţire de pastă de dinţi pe disc, poi frecaţi ușor. Clătiți bine şi ştergeţi-le la sfârşit cu o cârpă moale din bumbac. Operaţiunea se face cu blândeţe ca să nu le zgâriaţi mai rău (mi s-a spus că untul de arahide e bun şi funcţionează, de asemenea, bine, dar nu am avut o zgârietură pentru a testa această teorie.)
Găurile în unghii 
Pasta de dinţi a fost mult timp cunoscută ca agentul-silicon al oamenilor săraci pentru găurile inestetice din unghii. Dacă nu aveți nuanţa potrivită de vopsea, puteţi nuanţa pasta cu colorant alimentar sau fard de ochi pentru a se potrivi cu unghia. Este chiar mai ușor dacă pereții sunt de culoare albă.
Această metodă, de asemenea, funcționează bine în găurile lăsate de cârligele de agățat plante sau de difuzor, în special privind plafoanele texturate.
Zgârieturile de pe maşini 
Pasta de dinţi poate ascunde daune minore pentru câţiva bani. Aplicați un pic de pastă de dinţi pe un burete umed si frecaţi în sens circular, apoi ştergeți cu o cârpă moale. Nu frecaţi prea tare, sau altfel veţi deteriora şi mai mult vopseaua.
Sconcs-Spray Deodorant 
Data viitoare, când câinele revine dintr-o luptă cu un sconcs, aşezaţi-l jos, apoi îl umeziţi şi-l frecati cu pastă de dinți pe blana lui, lăsaţi amestecul timp de câteva minute și clătiți bine. Nu spun că acest proces va fi ușor, dar în final fluorul va absorbi marea majoritate a duhorii.SFAT: Verificați pasta de dinți pentru un ingredient numit "Novamin" - este singura substanță care poate repara dinții.
Sursa:Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu