Selectati limba dorita

MEDICINA ENERGETICA
E=mc2 _  Formula lui Einstein, fizician distins cu premiul Nobel, se reduce la o idee simplă: totul este energie.
Există energie fluidă, cea pe care o numim în mod normal "energie", şi energie solidă, "materia".  Totul în natură se încadrează fie într-o categorie, fie în cealaltă.
Totul este alcătuit din molecule, iar moleculele sunt formate din atomi, aflaţi într-o permanentă mişcare. Deplasarea lor produce energie. Prin urmare, totul - un om,  un câine, un copac, o masă, o piatră - produce energie. Tot ce există în lumea noastră vibrează de energie. Acum gîndeşte-te la energia produsă de organismele vii: ea este însăşi cheia existenţei. Acum faptul că nu îţi simţi corpul ca fiind o energie nu este de mirare, pentru că noi nu am fost învăţaţi să ne simţim energia, să o recunoaştem, să o canalizăm în interesul sănătăţii noastre. Cultura noastră este foarte materialistă - recunoaşte lucrurile fizice şi nimic altceva, cu siguranţă energia nu. Dar de ce este atât de important să recunoaştem energia şi să o simţim? Simplu: principiul esenţial pentru o stare bună de sănătate este o energie sănătoasă. În acest caz nu doar trupul îţi va fi sănătos, ci chiar viaţa. Vei şti cine şi ce eşti, ce vrei de la viaţă şi care e calea corectă pentru a obţine acest lucru. Toţi suntem unici şi este foarte posibil ca drumul tău să fie diferit de al celorlalţi. Prin fluxul de energie cuantică ni se transmite corpul vital, inclusiv energia sufletului, între lunile 2-3 ale sarcinii mamei. Ea este o energie inteligentă ce are deja anumite informaţii ce influenţează în mod direct corpul fizic care se formează. 
Ezotericii spun că acolo sunt şi informaţiile din karma trecută, dar şi cele transmise de Dumnezeu, pentru că El lucrează direct cu această energie şi EL e cel care ne  formează corpul eteric ce va constitui modelul, patentul,  celui material. Numai Dumnezeu distribuie această energie vitală, aceasta fiind adevărata descoperire şi creaţie a Lui. Energia vitală fost produsă într-o cantitate mică la început, urmând ca ea să fie multiplicată prin înmulţirea fiinţelor de pe pământ. Ea nu mai există nicăieri în altă parte în acest univers. Iată de ce ea trebuie reciclată, pentru că nu există din abundenţă, deocamdată. La un moment dat trebuie să murim, adică să părăsim lumea materială, ca să  dăm posibilitatea şi altor fiinţe să se reîncarneze şi să-şi facă evoluţia aici. La înmulţirea acestei energii vitale ajută absolut toate fiinţele de pe pământ, nu numai oamenii.

Energia vitală este atât de inteligentă încât o putem accesa prin vizualizare sau chiar şi prin comenzi sau sunete intonate şi ea se va modela după cerinţele noastre. De asemenea, o putem transmite şi către alţi oameni sau către obiecte, plante, animale, etc. Acest lucru îl putem realiza doar atunci când începem să conştientizăm şi să simţim energia şi mai ales să fim canale prin care ea curge liber.


Energia stimulează toate celulele şi organele din corpul nostru. Ea este forţa vitală sau, mai simplu spus, când ai parte de ea eşti viu, când nu, eşti lipsit de vitalitate, ba chiar mort. 

Relaţia dintre corpul uman şi această energie esenţială a naturii evoluează de milioane de ani. La fel se întâmplă şi la animale, păsări, la toate fiinţele animate de această forţă. 
Energiile care controlează funcţionarea corpului, controlează sistemul imunitar, hormonii şi tot ceea ce menţine viaţa, cu aceeaşi forţă cu care un magnet face ca pilitura de fier să se modeleze în diferite forme şi modele. Aceste energii dau dovadă de o inteligenţă uimitoare, depăşind orice intelect atunci când vine vorba despre menţinerea stării de sănătate şi despre vindecarea bolilor. Prin urmare, puteţi să vă mobilizaţi energiile astfel încât corpul şi mintea să funcţioneze perfect.  
Asta face medicina energetică ! Energia este cel mai bun medicament pentru corpul vostru.

În medicina energetică energia este medicamentul, dar tot ea poate fi şi pacientul. Atunci când energia este medicament, forţa vitală naturală, dobândită la naştere,poate fi valorificată şi controlată astfel încât să vă vindece bolile şi să vă ridice moralul. Când energia este pacient, puteţi să vă refaceţi energiile care şi-au pierdut forţa, au fost perturbate sau dezechilibrate şi astfel să vă vindecaţi corpul. 

Fluxul, echilibrul şi armonia pot fi restabilite şi menţinute în cadrul sistemului energetic al corpului prin următoarele metode noninvazive:
 • lovirea uşoară, masarea sau ţinerea mâinilor deasupra anumitor puncte energetice de la nivelul pielii;
 • deplasarea sau rotirea mâinii deasupra pielii, de-a lungul unor căi energetice;
 • efectuarea unor exerciţii sau adoptarea unor poziţii menite să vă confere o stare de calm şi să vă revigoreze;
 • cuprinderea unei zone cu energii vindecătoare.
La fel cum există diferite tipuri de medicamente eliberate în farmacii, există şi diferite tipuri de "medicamente" energetice.
Multe dintre acestea îşi au originea în practicile străvechi de vindecare precum: yoga, qi gong, shiatsu, presopunctura, acupunctura, reflexoterapia şi masajul terapeutic. Între timp au apărut tehnici noi, cum ar fi: tehnica bowen, EFT (tehnici de eliberare emoţională), Healing touch (atingerea vindecătoare), Therapeutic Touch (atingerea terapeutică), Touch for Health (atingerea pentru sănătate), Reiki, kinesiologia energetică şi Quantum Touch (atingere cuantică - QT). 
Sintagma "medicină energetică" se foloseşte din anii 1980 şi a devenit foarte populară în ultimul timp, mai ales după ce a fost menţionată frecvent în emisiunile Dr. Oz Show şi The Oprah Winfrey Show.
Medicina energetică este atât un adjuvant al altor tipuri de medicină, cât şi un sistem de sine stătător pentru îngrijirea şi apărarea propriului organism. Acest tip de medicină se adresează celor care suferă de afecţiuni fizice sau de tulburări emoţionale şi psihice şi poate contribui la dobândirea stării de bine şi a performanţelor. 
Energiile, atât cele electromagnetice, cât şi cele mai subtile, formează infrastructura dinamică a corpului fizic. Sănătatea corpului se reflectă în fluxul, echilibrul şi armonia acestor energii. Atunci când corpul nu este sănătos, tulburările energetice pot fi identificate şi tratate.
Posibilităţile medicinei energetice sunt nesfârşite. 
Condiţia este să crezi în ea.

CARE SUNT BENEFICIILE MEDICINEI ENERGETICE

Dacă răspunsul la oricare din întrebările de mai jos este afirmativ, atunci medicina energetică este soluţia pentru tine!
 • Vrei să ai mai multă energie?
 • Te-ai săturat să iei pastile pentru durerile şi afecţiunile tale curente?
 • Atunci când nu te simţi bine, îţi doreşti să existe un remediu natural?
 • Memoria nu te mai ajută ca înainte?
 • Te simţi epuizat, în special după-amiaza?
 • Vrei să te trezeşti revigorat şi nerăbdător să începi o nouă zi?
Medicina energetică îţi va oferi posibilitatea să îţi controlezi mai bine corpul şi viaţa. Nu te costă nimic să înveţi exerciţii  de medicină energetică, care vor avea efecte benefice pe termen lung.
Medicina tradiţională este o ştiinţă a bolii şi un mod de a vindeca boala. Nu are în vedere starea de bine şi de sănătate. Dacă vorbeşti cu medicul tău despre boală, îţi va spune totul despre ea şi despre modalităţile de a o vindeca. Dar dacă-l întrebi de sănătatea ta şi de modul în care s-o menţii, cu siguranţă nu vei primi prea multe îndrumări.
Medicina clasică tratează prin injecţii, tablete şi chirurgie, tratând adeseori simptomele şi rareori cauza. 
Medicina tradiţională nu tratează pacientul individual. Acesta aproape că se pierde în diagnosticul general al bolii. Nu mai eşti Gheorghe Popescu, ci devii "un diabet", "o migrenă", "un caz de reumatism". 
Medicina holistică are o abordare diferită, recunoscând că personalitatea şi individualitatea noastră trebuie să fie pe primul plan, iar boala pe al doilea. Medicina holistică nu defineşte oamenii bolnavi prin boala lor, iar aceasta este o parte esenţială a recuperării.
Pe de altă parte, obiectul medicinei tradiţionale este doar corpul fizic şi atât. Dacă poţi învăţa să lucrezi cu energia, vei reuşi deseori să opreşti boala la nivelul energetic, înainte ca ea să apară în corpul fizic. Astfel poţi preveni bolile şi neplăcerile. Nu e totuna să trăieşti până la sfârşitul vieţii tale sănătos şi plin de energie, sau chinuit de boli şi lipsit de vlagă, ba chiar dependent de ajutorul altora.
Evident, medicina clasică ajută mulţi oameni, şi în cazul unor urgenţe cu siguranţă vom apela la ajutorul medicilor. Dar, de foarte multe ori, nu avem simptome, chiar dacă nu suntem sănătoşi în realitate. Ne obişnuim atât de mult cu starea noastră crezând că "ne simţim bine", încât nu realizăm că am putea să ne simţim cu mult mai bine de-atât.
Nu trebuie să reuşim doar să supravieţuim, ci trebuie să ne trăim viaţa din plin! 


CINE SE POATE BUCURA DE BENEFICIILE MEDICINEI ENERGETICE?

 • Oricine doreşte să se simtă mai vesel şi mai plin de vitalitate.  
 • Oamenii obişnuiţi care nu au experienţă în autovindecare sau în vindecarea celorlalţi şi care caută soluţii pentru o stare de sănătate mai bună.
 • Medicii, asistentele, specialiştii în masaj terapeutic sau acupunctură şi alţi membri ai sistemului medical care doresc să ofere servicii mai eficiente clienţilor lor.
În loc să înduraţi durerile şi stările de oboseală zilnice sau să le trataţi cu medicamente, puteţi să alegeţi să învăţaţi câteva exerciţii simple, care vă vor stimula energiile. Aceste exerciţii vă vor înlătura disconfortul şi durerile, vă vor ajuta să vă vindecaţi întregul organism şi vă vor scăpa de medicamentele care vă intoxică ficatul şi rinichii.

Mai mult decât atât, medicina energetică este o practică sigură, ceea ce nu se poate spune neapărat despre administrarea de medicamente, care poate afecta abilităţile naturale de vindecare ale corpului.

Rapoartele FDA (Food And Drug Administration) din Statele Unite arată că moartea accidentală provocată de medicamentele eliberate cu reţetă, chiar şi atunci când acestea sunt administrate corect, se află pe locul patru în clasamentul cauzelor de deces de peste ocean. În plus, atunci când FDA aprobă comercializarea unui medicmament către publicul larg, se cunosc mai puţin de jumătate dintre reacţiile adverse grave. Astfel oamenii devin cobai.

CINE POATE SĂ FOLOSEASCĂ MEDICINA ENERGETICĂ?

Vestea bună este că absolut oricine poate învăţa să o folosească. Medicina energetică este cea mai sigură, naturală, accesibilă şi ieftină practică medicală dintre toate câte există. Nu aveţi nevoie de instrumente. Vă veţi folosi doar de atingerea mâinilor şi de propriile energii pentru a vă ridica moralul şi a duce o viaţă mai sănătoasă şi mai fericită.

CE ESTE ŞI CE NU ESTE MEDICINA ENERGETICĂ

În medicina energetică, termenii diagnostic şi tratament au un înţeles diferit faţă de cel din medicina convenţională.
Accentul nu se pune pe simptome şi boală, ci pe menţinerea unui sistem energetic corporal puternic, plin de viaţă, armonios şi sănătos.  
În medicina energetică se diagnostichează sau se evaluează sistemul energetic şi nu boala.  
Simptomele oferă indicii cu privire la locurile în care sistemul energetic necesită atenţie. În mod similar, tratamentul nu înseamnă tratarea simptomelor sau a bolii, ci a sistemului energetic.

Aceste deosebiri sunt esenţiale: nu numai pentru că este legal să înveţi oamenii să-şi menţină sănătatea energiilor corpului, dar e ilegal să stabileşti diagnostice şi să tratezi boli fără autorizaţie. 
Sunt esenţiale şi pentru că ilustrează un mod complet diferit de abordare a stării de sănătate şi a bolii, care dirijează atenţia către ideile energetice de bază, responsabile pentru menţinerea sănătăţii. 

Tehnicile medicinei energetice pot fi folosite în paralel cu tratamentele medicinei convenţionale, ca o metodă complementară, iar doctorul dumneavoastră poate să afle şi ce alte tehnici şi proceduri folosiţi. Ar fi o idee fericită ca medicii să înveţe aceste tehnici şi să le aplice şi ei pacienţilor lor sau să-i îndrume în acest sens. 

CUM SĂ ÎNCEPEŢI?

Nu aveţi nevoie de instrumente sau echipamente speciale. Singura condiţie este să vă doriţi să fiţi sănătos. Mulţi oameni îşi petrec viaţa de adult simţindu-se mereu obosiţi. Aplicând tehnicile medicinei energetice, vă veţi întări sistemul imunitar, astfel încât durerile de cap, hipertensiunea arterială, tusea, răceala şi gripa, să nu vă mai chinuie în fiecare an.
Medicina preventivă este extrem de importantă în ziua de azi, când îngrijirile medicale sunt din ce în ce mai scumpe şi mulţi oameni nu au asigurări de sănătate. Trebuie doar să vă hotărâţi să începeţi aceste tehnici, pentru că iniţierea este extrem de simplă.
Dacă vă doriţi să aflaţi mai multe detalii despre aceste exerciţii, vă recomand cartea "Mic ghid de medicină energetică" scrisă de Donna Eden în colaborare cu Dondi Dahlin.

Totuşi, eu zic că ar fi bine să începeţi de la adoptarea unora dintre principiile fundamentale ale filozofiei estice. Aceasta susţine că fiinţele umane sunt alcătuite dintr-un corp fizic şi şapte corpuri energetice subtile (fine). Corpul nostru fizic este cufundat în cele şapte corpuri fine aşa cum un făt este cufundat în lichidul amniotic. Ca şi fătul, suntem hrăniţi de aceste corpuri subtile, şi astfel ne putem dezvolta şi creşte. Aura este câmpul energetic format de aceste corpuri subtile. Aura nu este un singur corp spiritual, ci o combinaţie de şapte corpuri subtile. Fiecare dintre acestea este diferit şi are funcţii clar definite. Şi celelalte fiinţe vii au aura lor. Ele funcţionează pe aceleaşi principii.
Corpurile sunt interconectate şi dependente unul de celălalt. O stare bună de sănătate se bazează pe menţinerea într-o stare bună a fiecăruia dintre aceste corpuri.

Fiecare corp subtil corespunde unei chakre.


MERIDIANELE, PUNCTELE DE ACUPRESURĂ, CHAKRELE ŞI AURA

MERIDIANELE: Cele 14 meridiane reprezintă principalele căi energetice ale corpului. Acestea transportă energia în acelaşi mod în care arterele transportă sângele. Meridianele transportă un flux de energie care reglează metabolismul şi revigorează fiecare organ şi sistem fiziologic din corp.

Meridianele transportă energie către sistemele: imunitar, nervos, endocrin, circulator, respirator, digestiv, osos, muscular, limfatic. Aceste căi se regăsesc în cadrul "corpului subtil", acesta fiind câmpul invizibil care înconjoară şi pătrunde în corpul fizic. (Bineînţeles că studenţii la medicină nu vor găsi acest corp subtil atunci când vor efectua disecţia unui cadavru).

Strămoşii noştri trebuiau să simtă energia plantelor pentru a-şi da seama dacă acestea erau hrănitoare sau otrăvitoare, să detecteze energiile unui prădător care se afla în apropiere şi să ştie când energiile copiilor sau partenerului de viaţă erau dezechilibrate, astfel încât să menţină sănătatea şi capacitatea de concentrare a celor de care depindeau. Aceste abilităţi i-au ajutat să supravieţuiască.  Tradiţii referitoare la echilibrarea energiilor corpului uman pot fi întâlnite la majoritatea civilizaţiilor antice, dar chinezii au fost primii care au elaborat în scris un sistem de lucru cu energiile corpului, concentrându-se pe meridianele acupuncturii, această practică vindecând oameni chiar şi în ziua de astăzi. 

Oamenii de ştiinţă contemporani continuă să descopere modalităţi prin care să demonstreze existenţa energiilor subtile şi a câmpurilor energetice şi să le măsoare.
O modalitate de evaluare a stării noastre de sănătate precum şi a tendinţelor de îmbolnăvire este testarea cu aparatul Quantum Touch, care estimează parametri vitali din corp pe baza măsurării energiei punctelor reflexogene din palma, având un senzor sensibil conectat la aparat şi care trebuie ţinut în palmă pe durata testului. Pentru mai multe detalii puteţi citi aici:

CUM NE PUTEM FOLOSI DE BIOREZONANTA SI DE RADIONICA PENTRU A DOBANDI ARMONIA SI SANATATEA DEPLINAPUNCTELE DE ACUPRESURĂ: Acupresura este o metodă de vindecare holistică sigură, care s-a dezvoltat în China cu mai bine de 5000 de ani în urmă. Această tehnică străveche presupune folosirea degetelor pentru apăsarea unor puncte cheie situate de-a lungul liniilor meridianelor corpului, puncte în care se acumulează energia.
Energia din corp curge prin canale cunoscute sub numele de meridiane (în tradiţia chineză) sau nadisuri (în tradiţia ayurvedică). Când lucrează, acupuncturiştii şi specialiştii în medicina ayurvedică folosesc aceste căi energetice.


Cele mai importante trei canale de energie sunt cunoscute ca meridiane/nadisuri magice sau divine: Ida, Pingala, Sushumna. Toate aceste canale pot fi poluate. Ele sunt afectate considerabil de energia emoţiilor şi a gândurilor noastre şi, de asemenea, de hrană.


CHAKRELE: Chakrele sunt centrii de concentraţie energetică localizaţi de-a lungul liniei mediane a corpului, de la baza coloanei vertebrale şi până în creştet. 
Există şapte chakre principale la nivelul corpului fizic despre care se crede că înregistrează, din punct de vedere energetic, toate evenimentele semnificative pe care le experimentăm la nivel emoţional. Specialiştii din domeniu pot lucra cu chakrele ţinându-şi mâinile deasupra acestora şi deplasând energia.
Împreună cu corpurile subtile avem însă 22 de chakre. Practicanţii de yoga accesează prin meditaţie energia de deasupra celor 7 chakre de bază, adică cea din chakrele 8-22, iar cei performanţi, chiar energia inteligentă mai sus de toate aceste chakre cu 20 cm. Nu are însă nimeni acces la toată energia universului.

 
AURA: Aura este un câmp care vă înconjoară întregul corp într-o îmbrăţişare energetică. Cercetătorii care au detectat energia aurei o numesc "biocâmp". Este o sferă energetică protectoare multistratificată care interacţionează cu energiile din interiorul corpului, dar şi cu atmosfera din jur. Aura este formată din culori care se schimbă în permanenţă şi pe care unii specialişti pot să le vadă, să le interpreteze şi să le corecteze. De puţin timp au apărut chiar aparate care evidenţiază aura energetică şi o tipăresc ca pe o fotografie obişnuită.
 
Aura corpului în diferite situaţii

Pe această aură lucrează de obicei terapeuţii, spălând-o de energie negativă şi eliminând blocajele. Cei care sunt terapeuţi au eficienţă maximă dacă sunt canale curate prin care energia circulă lliber în flux abundent. Ei sunt un canal pentru tine, prin care ţi se transmite energie benefică, indiferent dacă te ating sau lucrează cu mâinile la o oarecare distanţă de corpul tău. Energia este cea care te va vindeca în final. De exemplu practicanţii QT nu ating corpul atunci când transmit energia.  

Pentru intensificarea energiei chakrelor vă recomand să efectuaţi zilnic cele 5 ritualuri tibetane împotriva îmbolnăvirii şi îmbătrânirii (T5T). Puteţi citi despre ele aici:

CELE CINCI RITUALURI TIBETANE IMPOTRIVA IMBOLNAVIRII SI IMBATRANIRII ORGANISMULUI - T5T 

O să spuneţi acum că teoretic totul pare nemaipomenit, însă când e vorba de acţiune, de a lucra cu energia sau de a ne autovindeca pe această cale, totul pare intangibil sau greu de făcut. Iată că nu e aşa. Chiar şi animalele, păsările, orice fiinţă, poate fi tratată şi vindecată prin medicina energetică. Mai mult, putem încărca energetic chiar şi obiecte statice, aparent fără viaţă, pentru că şi ele captează şi înmagazinează energia din mediul înconjurător sau care li se transmite. Cu atât mai mult copacii, florile plantele, acestea din urmă fiind chiar canale de curăţare a energie negative şi de transformare a ei în energie pozitivă. 
O să vă explic aici doar câteva lucruri simple pe care le puteţi face singuri.

TESTUL CIUPITURII
Există un mod foarte simplu de a stabili care canal energetic funcţionează bine şi care nu. Dacă funcţionează bine, pielea de-a lungul acelui meridian este foarte elastică şi poate fi ciupită şi trasă uşor. În cazul în care canalul e blocat sau energia circulă lent, vei simţi pielea rigidă sau că nu va ceda uşor.

CUM FACEM PURIFICAREA CELOR TREI NADISURI
Începem prin a desena o schemă simplă a celor trei canale: Ida - trecut, Pingala - viitor, Sushumna - prezent. 
Stai liniştit şi gândeşte-te la canalele energetice.
Din care canal preiei cea mai multă energie? Încearcă să-ţi dai seama ce procent din fiecare canal se manifestă în viaţa ta. De exemplu: 60% prezent, 20% trecut, 20% viitor. Bazează-te pe intuiţia ta pentru a descoperi ce canal e mai curat. Care s-a manifestat cel mai mult în viaţa ta? Încearcă se desenzi pe o hârtie cele trei canale ale tale, apoi colorează-le pe fiecare conform dominanţei pe care o are în viaţa ta. Acest lucru te va ajuta să vizualizezi funcţia canalului energetic.


Acest exerciţiu este ideal pentru a fi practicat în mod regulat, în scopul de a verifica dacă preiei energie din trecut sau din viitor.
 • Dezbracă-te şi fă un duş.
 • Înainte de a intra la duş, imaginează-ţi că razele soarelui te luminează de sus.
 • Acum, intră la duş. Apa limpede şi curată curge peste tine din para de duş de deasupra. Reglează para, astfel încât apa să iasă sub formă de jet şi nu de spray. Lasă apa să curgă de-a lungul coloanei vertebrale, din partea stângă spre partea dreaptă. Poţi face acest lucru ieşind de sub apă şi apropiindu-te apoi din nou de jet.
 • Imginează-ţi că acest flux de apă îţi curăţă cele trei meridiane principale. Urmăreşte apa trecând prin canale, spălând şi eliminând toate impurităţile de pe pereţii interiori.
 • Înainte de a termina, stai câteva secunde sub duş, astfel încât jetul de apă să curgă în vârful capului (chakra coroană) şi pune palma dreaptă pe plexul solar, cu mâna stângă peste cea dreaptă. Respiră încet şi spune-ţi cu voce calmă şi puternică: "Sunt aici şi acum".
 •  Întreaga meditaţie trebuie să dureze cel puţin trei până la cinci minute. Gândeşte-te tot timpul că-ţi cureţi canalele energetice. Fă din asta o comandă puternică. Reaminteşte-ţi că ai în mână cunoaşterea a ceea ce vrei să realizezi, iar în plexul solar, dorinţa profundă de a face acest lucru, de a-l finaliza. Dacă vrei, atunci când lucrezi cu apa poţi adauga şi culoare, imaginându-ţi cum se revarsă culoarea preferată în corpul tău odată cu apa şi-ţi curăţă corpul. 
Iată deci că apa ne poate ajuta la purificarea canalelor noastre energetice. Prin urmare şi botezul copilului după naşterea sa are acelaşi rol, de spălare energetică a nadisurilor de karmele vechi şi energiile dobândite de la părinţi şi strămoşi până în acel moment, astfel încât să pornească în viaţă curat din acest punct de vedere.
Pentru deblocarea chakrelor, citiţi postarea:
Deosebit de util este şi exerciţiul: "Meditaţia asupra celor 12 culori" despre care puteţi citi aici:
Despre cum să realizaţi meditaţia dacă nu aţi mai încercat niciodată, puteţi citi aici:
CE NE POATE PUNE IN PERICOL ENERGIA?
Energia noastră este permanent conectată la energia universală. Schimburile energetice se fac permanent. Chiar şi prin respiraţie, ne introducem electroni (inspiraţie), şi emitem electroni (expiraţie). Chiar şi prin gânduri, pentru că şi ele sunt tot energie - primim şi emitem în spaţiul universal. Dar acest lucru e valabil pentru toţi oamenii. De aceea, ceea ce emitem poate ajunge ca energie absorbită de altcineva. La rândul nostru putem absorbi energia emisă de alte persoane. Energia ne este afectată deci de interacţiunea cu ceilalţi oameni. Fiecare persoană ne poate afecta energia - familia, colegii de serviciu, subordonaţii, şefii ierarhici, cunoştinţele întâmplătoare şi chiar persoanele pe lângă care trecem accidental sau persoana care te serveşte în magazin, ba chiar persoane pe care nu le-ai vazut sau întâlnit fizic. Energia circulă permanent. Acest schimb de energie dintre oameni nu are întotdeauna un efect pozitiv asupra sănătăţii noastre. De aceea este foarte important, de exemplu, ca societatea să ajute toţi indivizii săi să poată trăi decent şi în deplină siguranţă, pentru că trăim în marea de energie în care toţi emit gânduri şi dacă cei mai mulţi sporesc energia negativă din jur prin gândurile emise, din cauză că suferă şi sunt amărâţi, nici ceilalţi nu vor putea avea o viaţă sănătoasă şi bună. Această energie se concentrează pe grupuri de fiinţe dintr-un areal geografic formând un câmp specific zonei (cluster energetic) numit şi câmp mental colectiv. De aceea, dacă te muţi în altă ţară e posibil să ţi se schimbe gândurile şi implicit starea ta, pentru că acolo accesezi un alt câmp de energie, cu altfel de emiţători, care au avut altfel de karme şi au alt program de viitor inoculat. 

Citeşte aici cum am putea scăpa de sărăcie:
CUM SCAPAM DE SARACIE 

Să nu omitem şi influenţa altor vieţuitoare din arealul nostru, pentru că şi ele emit energie în câmpul energetic colectiv. Prin urmare, toate animalele şi păsările maltratate, torturate, înfometate, ucise, lovite, vor multiplica energia negativă, malefică din cluster. Chiar dacă nu ar avea inteligenţa necesară să înţeleagă, ele transmit această energie prin chakra inimii. În acelaşi timp, ele accesează tot timpul energia cuantică benefică, pentru că ele trăiesc instinctual şi nu raţional, deci mintea lor nu le blochează fluxul energetic. Animalele şi păsările sunt canale prin care energia cuantică curge liber.

Uite cum ar trebui să înţelegem animalele şi alte vieţuitoare:
CUM NE AJUTA ANIMALELE SA NE ECHILIBRAM ENERGETIC

Iată de ce trebuie să înţelegem că orice acţiune a noastră, chiar şi doar vizualizată mental, dorită sau nu (chiar dacă o vizualizăm datorită fricii şi prin asta o atragem), orice gând emis, toate ni se întorc înapoi datorită acestui câmp mental colectiv, al clusterului energetic comun (legea rezonanţie universale). Când predomină energia malefică în câmpul energetic colectiv, atunci sunt atrase automat spiritele malefice, necazurile, bolile, accidentele, foametea, bolile psihice, crimele, ba chiar şi războaiele şi distrugerea. Trebuie să înţelegem că toate energiile cumulate emise de pe toate arealele geografice ale globului pământesc formează un cluster mare energetic ce se emite şi interacţionează cu câmpul energetic universal. 

De ce se întâmplă asta, de ce gândurile noastre şi energia din clustere atrage binele sau răul ? Pentru că e o energie inteligentă. Dumnezeu nu stă să toarne energie cu picătura la fiecare. El spală cu energie benefică pământul în fiecare zi, transmite un aflux de energie inteligentă către Terra. Această energie se va duce punctual acolo unde este atrasă prin programele noastre mentale pe care ni le alcătuim, prin cumulul programelor mentale ale tuturor oamenilor dintr-un areal în care convieţuiesc laolaltă, acolo unde este chemată, dorită, cerută şi acolo unde, conform legilor divine, este absolut necesară. Deci e foarte important cum accesăm energia benefică transmisă din astral. Dacă trăieşti ca un orb, dacă nu te conectezi niciodată la Cer sau foarte rar, dacă tu nu emiţi în jur energia benefică primită pentru că ţi-ai setat în minte un program distructiv, de ură, dispreţ, indiferenţă faţă de Creaţie, sau pentru că pur şi simplu nu crezi în Dumnezeu şi energia lui, nu o vei putea accesa. Astfel, treptat, te vei scufunda tot mai mult în nenorociri, boli şi nefericire. Nu Dumnezeu te pedepseşte, ci tu te lipseşti singur de binefacerile lui. Energia neagră, malefică, de vibraţie joasă, blochează curgerea liberă a energie benefice, de vibraţie înaltă, cele două energii neputând rezona împreună. Ele se exclud reciproc.


Chiar şi globul pământesc este o energie care are o anumită frecvenţă. Această mare de energie emanată de fiinţele de pe pământ o poate deranja pe cea a Universului dacă este negativă, de foarte joasă frecvenţă şi, dacă coboară sub frecvenţa celei a energiei Universului, Pământul în totalitatea lui ar putea intra într-un proces de dezintegrare. De aceea trebuie să luptăm pentru ridicarea vibraţiilor energiei globale şi facem asta începând cu noi înşine. Primul pas ar fi să începi cu purificarea energetică a hranei tale, ca să nu-ţi alimentezi chiar tu însuţi corpul cu energie neagră, malefică, pentru că şi hrana reprezintă energie de o anumită vibraţie, nu-i aşa? 

Hrana este cu mult mai importantă decât vă puteţi imagina. Este lucrul pe care Dumnezeu l-a studiat cel mai mult şi îndelung, pentru că acolo la El nu este nevoie de această hrană, Dumnezeu şi ai lui se hrănesc cu energie pură, fină. Pentru lumea materială, însă, era nevoie de o hrană materială. În final Dumnezeu a considerat că a rezolvat în totalitate această problemă. Chiar dacă informaţia s-a alterat pe parcurs, iată că noile descoperiri vor releva importanţa revenirii la hrana care ne-a fost consacrată la origine, ca fiinţe spirituale ce au temporar experienţe materiale. Noi suntem aici să spiritualizăm materia, să o transformăm în energie subtilă benefică şi nu să multiplicăm energia neagră, malefică din univers, prin uciderea unor fiinţe fără apărare doar ca să le mâncăm corpurile. Milioane de ani omul s-a hrănit doar cu vegetale, seminţe, fructe, legume, plante. După ce a trecut la alimentaţia bazată pe carne, i s-au produs schimbări în creier şi în sistemul nervos şi iată că a devenit rău ca un animal de pradă. De aceea trecerea la o alimentaţie care să excludă carnea nu se poate face dintr-o dată şi nu e uşoară. Treptat însă vom reuşi cu toţii, spre binele nostru şi al planetei. Oamenii nu pot deveni cu adevarat buni până nu renunţă la a omorî animale şi a le mânca carnea. Iubirea rămâne o utopie pe care toţi o doresc dar nimeni nu o poate atinge. Să nu confundăm iubirea cu pasiunea, atracţia şi simpatia. Iubirea este o energie de vibraţie foarte înaltă şi foarte puţini au reuşit să ajungă la această stare. Simplele sloganuri, versuri, poezii, cântece despre iubire nu reflectă adevărata realitate ci doar aspiraţia oamenilor spre lumea pură, dreaptă şi bună pe care şi-o doresc.

Poţi citi mai multe despre hrană aici:
YOGA NUTRITIEI

CUM AR TREBUI SA MANCAM CA SA NE INCARCAM ENERGETIC

DE CE SA TE FACI VEGETARIAN PENTRU TOTDEAUNA
Cea mai înaltă energie din Univers o are Soarele. Acolo locuiesc fiinţele celeste cele mai pure şi mai evoluate şi chiar Dumnezeul nostru însuşi. Vibraţia foarte înaltă a Soarelui şi diferenţa faţă de vibraţia noastră joasă face ca el să fie pentru noi orbitor, dogoritor, însă în realitate acolo nu e un loc fierbinte pentru fiinţele care îl locuiesc, pentru că ele nu sunt făcute din materie. Materia este energia de vibraţie joasă şi avem nevoie de un corp material doar aici, în acest mediu. Însăşi mişcarea de rotaţie a planetelor. Cu cât ne ridicăm mai mult vibraţia lumii noastre, cu atât vom fi mai aproape de cea a Soarelui şi deci de cea a lui Dumnezeu. Nu degeaba oamenii de ştiinţă spun că la un moment dat s-ar putea să existe doi Sori, după care va rămâne un singur Soare, deci se vor contopi cele două lumi, cu toate că oamenii de ştiinţă actuali interpretează totul strict material. Este foarte greu pentru cei mai mulţi oameni să înţeleagă toate lucrurile astea, dar ele vor fi înţelese pe parcurs, pe măsură ce omul se va înălţa, când treptat îi va scădea densitatea energiei lui materiale şi va fi tot mai aproape de Dumnezeu. Până atunci... crede şi nu cerceta! Nu ai să găseşti multe răspunsuri în lumea materială, limitată. Este evident că sunteţi limitaţi la o anumită gamă de frecvenţe specifice energiei materiale, până în momentul în care veţi urca pe scara evoluţiei.

Nu degeaba se spune că viitorul va fi religios sau nu va fi deloc. Ori se trezesc toţi oamenii şi lumea se va schimba dintr-o dată, ori această lume se va autodistruge definitiv. Voi ce aţi alege?


Prima religie de pe Terra a fost animismul, dar apoi au apărut cei doi iluminaţi care cinsteau Soarele şi au construit un templu şi un oraş pe care le-au închinat lui. Aceşti doi mari iniţiaţi au fost Akhenaton şi Nefertiti. Civilizaţia de atunci nu i-a putut înţelege, dar am convingerea că aceasta va fi religia viitorului, dacă viitorul va exista şi va fi religios. Biserica creştin-ortodoxă omagiază soarele prin adoptarea culorii galben-auriu la toate obiectele de cult, la decorarea bisericilor şi la hainele preoţilor. Probabil este o moştenire de la vechii daci care omagiau şi ei Soarele şi Luna.

Akhenaton şi Nefertiti

Iată de ce cred că toţi oamenii ar trebui să fie conştienţi de aceste lucruri şi să aibă acces la aceste informaţii în mod gratuit. Un om conştient de toate acestea va deveni mai bun, mai compătimitor şi mai aproape de Dumnezeu şi astfel va pune umărul la construirea unei lumi mult mai bune pentru toţi, mai înaltă spiritual, mai pură.

Cum facem diferenţa între un schimb de energie benefică sau una malefică?

Un schimb de energie bun apare, de exemplu, între doi iubiţi sau între o mamă şi copilul ei.
Exemple de schimb de energie negativă sunt o mulţime, fiind generat de invidie, furie, sentimente de teamă, violenţă, când oamenii sunt supăraţi unii pe alţii, când se atacă sub orice formă şi se trişează, se urăsc, etc. Lasă-ţi intuiţia să te ajute cu informaţii în legătură cu oamenii şi cu modul în care interacţionează energia ta cu a lor şi invers.
Aş dori să devii conştient de cele mai obişnuite tipuri de schimb energetic negativ între oameni şi care pot duce la dezechilibre energetice. Nu e ceva greu de priceput. Gândeşte-te ce simţi după ce te-ai certat cu cineva - nu-i aşa că ai o senzaţie neplăcută de care nu reuşeşti să scapi uşor sau poate că vei rămâne chiar cu o amintire neplăcută pentru totdeauna ?  
Dar e sigur că energia negativă e doar energie negativă?
Nici pe departe. E util să fii conştient de acest schimb de energii negative şi să te protejezi când e cazul. În momentul în care simţi că cineva îţi afectează energia prin starea pe care ţi-o crează, poţi opri acest lucru prin închiderea circuitului energetic cu ajutorul mâinilor astfel:

ROMBUL PROTECTOR
 • Pune mâinile în faţa ta pe coapse.
 • Degetele arătătoare şi degetele de la mâini se ating la vârf, formând un romb sau o lacrimă.
 • Restul degetelor de la mâna dreaptă se curbează şi le cuprind pe cele de la mâna stânga. Prin aşezarea mâinilor în acest fel, vei forma un "romb" protector în faţa corpului, iar acesta îţi va închide circuitul energetic. Partea bună la acest exerciţiu e că este subtil şi nimeni nu trebuie să ştie ce faci şi de ce. 
 Dacă tu simţi că o persoană te afectează energetic negativ, de câte ori te gândeşti la ea sau interacţionezi cu ea vizualizeaz-o într-o lumină albă, glacială. Poţi să vizualizezi mereu un geam care o desparte de tine.

Pentru a scăpa de energiile negative pe care deja le-ai căpătat, poţi urma procedeele de purificare energetică, atât pentru tine, ca persoană, cât şi pentru spaţiul unde exişti şi te desfăşori, acasă şi/sau la serviciu. De un mare ajutor ne sunt şi rugăciunile.  

Despre toate acestea poţi citi aici:
CE ESTE ILUMINAREA. REVELATII DESPRE BOLI SI SANATATE 

PURIFICAREA ENERGETICA

CALEA SPIRITUALA DE VINDECARE

CUM NE PURIFICAM LOCUINTA SI SPATIUL DE LUCRU

AUTOVINDECAREA CU AJUTORUL ENERGIEI. CODUL VINDECARII

BIOPTRONUL SI TERAPIA CU LUMINA  S E R E N A


Vă recomand să citiţi şi:

ANATOMIA CORPULUI SUBTIL

CUM PUTEM DOBANDI ECHILIBRUL SI NEMURIREA PRIN MIJLOACE SIMPLE

CUM SA TRAIM IN ECHILIBRU CU LUMEA INVIZIBILA

CUM SĂ PARCURGI DIFICILUL DRUM PÂNĂ LA DUMNEZEU


© Copyright 2015 Max's concept
 
 


 Yoga - Salutul Soarelui© Copyright 2015 MAX'S CONCEPT


3 comentarii:

 1. Imi plac foarte mult postarile tale! continua tot asa, o sa te promovez pe pagina mea de facebook, pentru ca impartasesc aceleasi sentimente ca tine, din tot ceea ce exprimi aici!

  RăspundețiȘtergere
 2. Super articolul ! Excelent, este o sursa cuprinzatoare, a tot ce inseamna viata Multumim !

  RăspundețiȘtergere