Selectati limba dorita

MEDITAŢIA ASUPRA CELOR 12 CULORI

AVEM NEVOIE SĂ NE HRĂNIM ŞI CU CULORI !
Nu degeaba ne simţim atât de bine în mijlocul naturii, în cadrul unor peisaje naturale mirifice, unde ne hrănim cu culori şi lumină solară din plin. Dar asta nu o putem face tot timpul...

TOTUL ESTE ENERGIE. CHIAR ŞI CULORILE AU ENERGIA LOR. DACĂ REZONĂM SAU NU CU VIBRAŢIA CULORILOR, ASTA NE POATE INFLUENŢA SĂNĂTATEA ŞI CHIAR VIAŢA. CORPUL NOSTRU ARE NEVOIE DE TOATE CULORILE DIN SPECTRUL SOLAR PENTRU A-ŞI PĂSTRA STAREA DE ARMONIE ŞI DE BINE INTERIOR.MEDITAŢIA ASUPRA CELOR 12 CULORI SAU MEDITAŢIA DE INTEGRARE A MINŢII, CORPULUI ŞI SPIRITULUI, TIPARUL ENERGETIC AL BUNĂSTĂRII SAU TEHNICA RECEPTĂRII ŞI ACCEPTĂRII 
(MEDITAŢIA DE INTEGRARE A MCS)

În interiorul corpului uman, chiar în centrul acestuia, există o elipsă energetică alcătuită dintr-o lumină alb-strălucitoare. Această elipsă de lumină albă este apoi înconjurată de alte straturi de lumină colorate, dispuse la fel ca foile unei cepe.
Aceste culori au un cod special sau o rezonanţă vibratorie care poate contribui la susţinerea unui corp sănătos şi productiv. Fiecare strat succesiv operează în armonie cu celelalte, fiind conectat cu ele. 
O celulă reprezintă un tipar energetic microcosmic al corpului ce conţine toate cele 12 culori de care are nevoie organismul în ansamblul lui. Celula conţine imaginea ansamblului, cu alte cuvinte tiparul energetic al întregului corp. 
Cele şase straturi interioare care guvernează funcţiile şi întreţinerea corpului sunt:
 
1. ALB: Centrul interior. Culoarea albă simbolizează energia sau forţa vitală şi contribuie în mod decisiv la restabilirea stării de echilibru a celulei, adeseori în combinaţie cu celelalte culori. Unde nu apare această culoare, nu putem vorbi de viaţă.  

2.VIOLET: Culoarea spiritului. Vibraţia acestei culori permite să ne recunoaştem şi să ne dezvoltăm propria noastră intuiţie. Intuiţia este puntea noastră de comunicare cu sursa vieţii.  

3. INDIGO: Culoarea simţurilor. Această culoare facilitează comunicarea dintre spirit şi corp prin intermediul simţurilor - văz, auz, atingere (simţul tactil), miros şi gust. Ea permite mai buna conştientizare interioară a corpului, dar şi comunicarea profundă cu sinele intuitiv prin intermediul auzului interior, vederii interioare, cunoaşterii interioare, ş.a.m.d. Această culoare este o punte de legătură dintre planul fizic şi lumile spirituale, ajutându-ne să ne folosim de înţelepciunea interioară pentru a interpreta informaţiile primite.  

4. ARĂMIU (CULOAREA CURPRULUI METALIC). Această culoare guvernează sistemul neurologic şi cel cardiovascular. 

5. ARGINTIU METALIC. Această culoare guvernează oasele, dinţii, tendoanele, muşchii, cartilagiile şi unghiile.  

6. AURIU METALIC. Această culoare luminoasă guvernează funcţiile tuturor organelor, ţesuturilor moi, pielii, părului, ochilor, etc.  
Toate aceste culori metalice reprezintă principalele cărămizi care alcătuiesc corpul fizic. Ele comunică cu părţile afectate ale corpului şi cu ADN-ul nostru. Pentru o stare de sănătate perfectă, noi trebuie să păstrăm o bună comunicare între celula funcţională şi ADN-ul ei.
De aceea, culorile metalice: argintiu metalic, culoarea cuprului şi auriu metalic, reprezintă principalele instrumente de vindecare şi purificare a corpului, din întregul ansamblul paletei de culori.
Dacă sunt activate aceste culori, corpul îşi va păstra în mod decisiv echilibrul său armonios. 


Cele şase straturi exterioare care guvernează puterea personală  

7.GALBEN. Culoarea galben-muştar reprezintă cel de-al şaptelea strat colorat şi primul strat de energie care înconjoară corpul fizic din exterior. Vibraţia ei susţine dorinţa de a trăi, ne crează o stare de bunăstare profundă, stare în care acţiunile noastre se armonizează cu idealurile noastre cele mai înalte. Unii numesc această stare integritate spirituală. Această stare include liberul arbitru şi disponibiliatea noastră de a accepta.
8. VERDE SMARALD - guvernează corpul emoţional, respectiv iubirea de sine, preţuirea de sine şi respectul de sine. Vibraţia ei contribuie la vindecarea rănilor emoţionale. 

9.ALBASTRU-VERZUI SAU CIAN (TURCOAZ) - susţine integritatea. Ea ne armonizează gândurile cu inima sau cu sinele nostru emoţional. Vibraţia ei ne ajută să rostim adevărul nostru cel mai profund. 

10.ALBASTRU - nuanţa intensă care este fie cea a cerului, fie cea a safirului. Vibraţia ei corespunde gândirii creatoare, revelaţiilor şi spontaneităţii. Ea reprezintă puntea dintre creier şi minte

11. ROŞU MAGENTA - guvernează înţelepciunea şi compasiunea care însoţesc întotdeauna iubirea. Ea descrie nu doar iubirea romantică sau familială, ci şi iubirea ca expresie universală. Acest tip de iubire reprezintă însăşi natura noastră existenţială. Această iubire există pentru simplul motiv că noi suntem aici, creaţi din iubire, indiferent dacă o conştientizăm sau nu. 

12.SIDEFIU. Această culoare cu irizaţii reprezintă învelişul exterior al corpului şi echivalează cu pânza protectoare în care învelim un copil nou-născut. Culoarea sidefie reprezintă învelişul ultim al corpului şi comunică direct cu esenţa alb-strălucitoare din interiorul acestuia, mai exact cu energia forţei vitale. Acesta este câmpul protector al corpului. Dacă este activat, acest câmp protejează corpul de orice energie dăunătoare provenită din afara lui (exemplu: ne protejează atunci cînd pătrundem într-un mediu energetic care ne poate periclita echilibrul nostru interior, ne protejează de arsurile solare sau ne ajută să ne revenim la normal atunci când acestea s-au produs, etc.).
Atunci când ne-am născut, noi ne-am aflat într-o rezonanţă perfectă cu toate cele 12 culori, dar datorită vibraţiilor toxice din societatea şi din cultura noastră, foarte mulţi oameni au pierdut rezonanţa cu acest echilibru al culorilor, respectiv cu vibraţiile acestora. 

Restaurarea celor 12 culori în vederea obţinerii unei stări de sănătate optimă se realizează prin intermediul "Meditaţiei asupra celor 12 culori", pe care o descriu în detaliu mai jos. Dacă vei începe să practici această meditaţie, nu numai că îţi vei vindeca acest dezechilibru şi toate efectele pe care el le produce la nivelul organismului, dar vei restabili şi armonia primordială cu care te-ai născut. Acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, aşa cum e şi firesc, dar vei constata o îmbunătăţire chiar de la prima şedinţă practică. În timp, se vor vindeca chiar şi bolile de care suferi. Dacă suferi de o boală mai gravă, este posibil ca vindecarea ei să necesite mai mult timp, dar nu este o regulă generală nici asta. Cu cât vei fi mai deschis şi mai plin de acceptare, cu atât mai rapid se vor produce aceste schimbări benefice.


 1. Începe întotdeauna cu o inspiraţie. Inspiri şi spui: "invoc energia sau forţa vitală a culorii ... (numele culorii pe care doreşti să o intensifici). Apoi, inspiri la capacitatea maximă a plămânilor.
 2. Expiră o cantitate mică din aerul inspirat, pentru a reduce presiunea asupra plămânilor (cam 10% din aerul inspirat la pasul 1), apoi fă o pauză şi ţine-ţi suflul. Lasă energia culorii invocate să îţi umple corpul. Atunci când îţi reţii suflul, ai mare grijă să nu forţezi. Cheia succesului este relaxarea, ca întotdeauna. În timp ce expiri apoi tot aerul din piept, spui:"Am receptat energia sau forţa vitală a culorii ... (numele culorii invocate la pasul 1)."
 3. Repetă paşii 1-3 pentru fiecare dintre cele 12 culori de bază. 
Sfaturi: 
Prima dată când practici această meditaţie, concentrează-te asupra aceleiaşi culori de 4-5 ori înainte de a trece la următoarea. Cu alte cuvinte, fă 5 respiraţii complete pe culoarea alb, apoi violet, apoi pe indigo, ş.a.m.d., până când ajungi la sidefiu. Inspiră, fă o pauză, expiră şi apoi repetă întregul proces de mai multe ori pentru fiecare culoare. Astfel vei dinamiza energia culorilor, având astfel o experienţă mult mai profundă.  
Când te concentrezi asupra culorilor interioare, imaginează-ţi că fiecare dintre ele emană din centrul corpului tău şi acoperă integral conturul acestuia, ba chiar îl depăşeşte puţin. Imaginează-ţi că tot corpul tău este ca un burete care absoarbe pe rând fiecare culoare, până ajunge să se umple. Trebuie să ştii că din punct de vedere energetic, corpul tău nu are un contur fix ca la orele de desen, ci are margini nedefinite, iar culoarea emanată se estompează spre exteriorul lui. Vizualizează culoarea ca inundând sau umplând complet corpul tău, în totalitate.
Lucrul cu culorile exterioare (7-12) este puţin diferit. Este ca şi când te-ai scălda într-o mare de culoare, absorbind culoarea din exterior până când aceasta ajunge în centrul fiinţei tale. Atunci când îţi imaginezi culorile metalice (arămiu, argintiu şi auriu), gândeşte-te la ele ca la o vopsea metalică sau ca la nişte suspensii coloidale. Atunci când te concentrezi asupra celorlalte culori, imaginează-ţi-le ca pe nişte culori translucide, având deopotrivă claritate şi profunzime, la fel ca o rază de soare care trece printr-o sticlă cu apă colorată.
Este posibil să ai unele dificultăţi în a-ţi imagina o culoare sau alta. De regulă, acestea sunt culorile de care corpul tău are cea mai mare nevoie. Dacă te afli în această situaţie, repetă procesul inspiraţie/pauză/expiraţie de mai multe ori (dar nu mai mult de 4 ori), până ajungi să vizualizezi acea culoare cât mai clar. 
În mod ideal, "Meditaţia asupra celor 12 culori" ar trebui practicată odată la 12 ore, acesta fiind intervalul de timp în care culorile îşi păstrează întreaga vibraţie şi strălucire după ce au fost activate prin puterea intenţiei (de 2 ori la interval de 24 de ore este absolut suficient).
Dacă după această meditaţie simţi un val mare de energie şi devii foarte activ, nu o practica niciodată înainte de culcare. În alte cazuri, se poate ca ea să producă somnolenţă şi atunci e chiar benefică înainte de ora culcării. Dacă adormi în timpul meditaţiei, nu-ţi fă probleme! Se întâmplă ca acele culori de care ai nevoie să-ţi dea o stare de somnolenţă şi chiar să te adoarmă, pentru ca apoi să te scalzi mai mult timp în vibraţia lor. Dacă te trezeşti după un timp, continuă pur şi simplu cu culorile rămase. Nu repeta cu culoarea care te-a adormit, pentru că s-ar putea să te adoarmă din nou. Continuă cu următoarea culoare care urmează după ea.
Practica şi perseverenţa vor duce cu timpul la perfecţiune. După o perioadă de aproximativ 3 săptămâni, vei putea trece la varianta prescurtată a meditaţiei, când te vei concentra asupra culorilor fără a mai face exerciţiul de respiraţie corespondent. În această etapă va fi suficient să rosteşti doar numele culorilor în ordinea lor corectă, cu voce tare sau în sinea ta. Meditaţia nu va dura mai mult de 30 de secunde, maxim 5 minute în varianta completă, şi ar fi bine să o practici zilnic toată viaţa ta.

Regulă: practică această meditaţie într-o stare de iubire. Niciodată să nu o practici într-o stare de dizarmonie, mânie sau ură.

ORDINEA CORECTĂ A CULORILOR
 1. ALB
 2. VIOLET
 3. INDIGO
 4. ARĂMIU (culoarea cuprului metalic)
 5. ARGINTIU METALIC
 6. AURIU METALIC
 7. GALBEN
 8. VERDE SMARALD
 9. CIAN (turcoaz sau albastru-verzui)
 10. ALBASTRU
 11. ROŞU MAGENTA
 12. SIDEFIU

EFECTELE MEDITAŢIEI ASUPRA CELOR 12 CULORI

O deschidere în faţa abundenţei univesale.
Această deschidere începe chiar din clipa în care practici pentru prima dată acest fel de meditaţie. Vei începe să-ţi dezvolţi capacitatea de acceptare/receptare care îţi va permite să te pui la unison cu Totalitatea şi abundenţa ei nesfârşită.

O mai mare frumuseţe fizică.
Ori de câte ori vei practica acest tip de meditaţie, forma ta fizică se va relaxa şi se va alinia într-o măsură mai mare cu forma ei corectă. Corpul tău va deveni mai puţin tensionat, mai flexibil, permiţându-i adevăratei lumini să îţi prezinte adevărata ta frumuseţe. Fiinţa ta se va armoniza şi vindeca la toate nivelele. Bineînţeles că nu e vorba aici de schimbarea formei sau lungimii nasului, urechilor, bărbiei, ş.a.m.d., ci de o mai bună expresie a sinelui tău real la nivel fizic. Atunci când alţii te vor privi ei vor vedea echilibrul tău, frumuseţea şi bucuria ta lăuntrică, dincolo de învelişul tău fizic. Fii deschis în faţa oricăror posibilităţi. Ceea ce va urma acestor schimbări, va fi o veritabilă plăcere!
Vindecarea defectelor din naştere
Defectele din naştere apar atunci când unul sau ambii părinţi au un deficit din aceeaşi culoare. De pildă, dacă amândoi părinţii sunt alcoolici sau se droghează, copilul se poate naşte fără o integrare între minte, corp şi spirit, deci fără o paletă întreagă a culorilor. Diformităţile la nivelul degetelor apar ca urmare a unui deficit de culori interioare, cum ar fi culoarea cuprului, arămiu sau argintiu. 
De aici se poate deduce că deficitul de vibraţii ale unor culori ne pot produce probleme până la nivel fizic.
Iată mai jos ce ne poate provoca absenţa acestor vibraţii energetice ale diferitelor culori.

ABSENŢA VIBRAŢIILOR CULORILOR ŞI EFECTELE SALE ASUPRA CORPULUI

1. ALB. Atunci când vibraţia culorii alb scade în intensitate, culorile exterioare nu se mai manifestă aproape deloc. Fiecare strat de culoare susţine corpul la nivel fizic. Dacă albul lipseşte, corpul este practic mort. Oamenii care încep să piardă din vibraţia culorii albe, manifestă simptome de genul: sindromul oboselii cronice, hemoragie internă, deficienţe autoimune simple sau grave, anemie şi alte afecţiuni similare asociate cu slăbiciunea internă.
2. VIOLET. Atunci când vibraţia culorii violet scade în intensitate, persoana se simte adeseori rătăcită, fără o direcţie sau scop în viaţă. Ea se simte incapabilă să facă ceva, îngheţată în momentul prezent şi fără capacitatea de a face alegeri şi a lua decizii. Această stare se poate manifesta printr-o frică la limita isteriei, datorată lipsei direcţiei în viaţă.
3. INDIGO. Atunci când intensitatea vibraţiei culorii indigo scade, primul simptom este incapacitatea de a-ţi imagina energia în interiorul propriului tău corp fizic. Persoana în cauză riscă astfel să nu mai sesizeze starea în care se află organismul său: schimbările de greutate, evoluţiile artritice sau orice altă afecţiune. 
Corpul are propriile sale modalităţi de a se exprima atunci când se dezechilibrează sau când se îmbolnăveşte, iar comunicarea cu el e compromisă atunci când nivelul vibraţiei culorii indigo nu e optim.
Dacă lipsa vibraţiei indigo este gravă, persoane ajunge să-şi piardă senzaţiile fizice obişnuite precum gustul vederea, mirosul, atingerea.
4. ARĂMIU. Atunci când vibraţia culorii cuprului scade în intensitate, pot apărea probleme cardiace sau ale sistemului nervos, printre care:  hipotensiune, hipertensiune, ticuri şi tresăriri, palpitaţii cardiace şi tremurături. 
5. ARGINTIU. Atunci când vibraţia culorii argintiu scade în intensitate, apar inevitabil probleme ale oaselor şi încheieturilor, precum şi probleme musculare, printre care: ciuperci la nivelul unghiilor, unghii fragile, dinţi care se rup sau care se cariază uşor, afecţiuni ale încheieturii temporal-mandibulare, sindromul tunelului carpian şi sindromul cotului de tenismen.
6. AURIU. Atunci când vibraţia culorii auriu scade în intensitate, apar disfuncţii la nivelul pielii sau a diferitelor organe, printre care amintim: căderea părului, eczeme, mătreaţă, scalp uleios, creşterea sau scăderea în greutate, retenţie de apă.
7. GALBEN. Atunci când vibraţia culorii galben scade în intensitate, dorinţa de a trăi se reduce şi pot apărea gânduri suicidale. 
8. VERDE. Atunci când vibraţia culorii verde scade în intensitate, persoana îşi pierde respectul faţă de sine. Ea nu îşi mai susţine punctele de vedere şi are dificultăţi în a se exprima în faţa altor persoane.
9. ALBASTRU-VERZUI SAU CIAN. Atunci când vibraţia acestei culori scade, persoana îşi exprimă cu dificultate propria identitate.
10. ALBASTRU. Atunci când vibraţia culorii albastru scade în intensitate, se manifestă o rigiditate a sistemului de convingeri şi a modalităţii de a interacţiona cu alte persoane. Oamenii cu deficit de albastru au uneori idei bune, dar sunt inflexibili când e vorba de implementarea acestora în practică. 
11. ROŞU MAGENTA. Atunci când vibraţia culorii roşu magenta scade în intensitate, persoana este lipsită de iubire. Ea nu reuşeşte să îşi exprime emoţiile profunde. De asemenea, ea nu acceptă şi nu recunoaşte iubirea autentică faţă de alte persoane.
12. SIDEFIU. Atunci când vibraţia culorii sidefiu scade în intensitate, orice emoţie dă peste cap persoana. Persoana va avea tendinţa să facă din ţânţar armăsar în orice situaţie s-ar afla.

În concluzie, toate aceste deficienţe vor fi înlăturate cu timpul prin reechilibrarea vibraţiilor celor 12 culori. Acest lucru se poate realiza cu succes prin "Meditaţia celor 12 culori".

O altă meditaţie, mai scurtă, poate fi făcută şi pe acestă hologramă care este tiparul cosmic al corpului integral sănătos.


Acesta este simbolul (tiparul) cosmic al corpului integral sănătos. 

Se poate face meditaţie privind această fotografie pentru a vă introduce modelul corpului integral sănătos în aura dumneavoastră. Practic veţi absorbi codurile de lumină integrate în ea. Aceasta va determina lansarea programului de regenerare a corpului şi sincronizare cu biocâmpul iniţial creat în infraspaţiu ce v-a fost dat la naştere. El va lucra în timp şi rezultatele se vor simţi pe parcurs.
Când meditaţi, concetraţi-vă pe fotografie şi invocaţi "biocâmp zero". Respiraţi calm şi profund. Spuneti pe inspiraţie: "aspir în aura mea forţa vitală şi energia tiparului cosmic al corpului integral sănătos", apoi pe expiraţie prelungită: "elimin din corp toată negativitatea acumulată de la naştere şi până în prezent, ce va fi transformată de Mama Pământ". Repetaţi zilnic timp timp de aproximativ 10-15 minute. Dacă perseveraţi, cu timpul veţi simţi transformările.


De un real ajutor ne poate fi şi luminarea zilnică a chakrelor cu lampa bioptron, folosind lentila colorată specifică fiecărei chakre în parte, timp de 2-3 minute pe fiecare chakră.

Vezi despre ce e vorba aici: BIOPTRONUL
dar și aici: ANATOMIA CORPULUI SUBTIL

  S E R E N A


Această vindecare pe mai multe planuri: fizic, emoţional, general, spiritual, se poate face doar ascultând la căşti.
Ea se va produce chiar dacă nu înţelegi (toate) cuvintele.
Încearcă să o repeţi o dată pe săptămână, până vezi că problemele tale au dispărut.

© Copyright 2015 
Max's concept

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu