Selectati limba dorita

CUM COMBATEM STRESUL ŞI DEPRESIACercetătorii americani au ajuns la concluzia că depresia la vârsta înaintată are legătură în mare parte cu nutriţia defectuoasă, datorată în primul rând scăderii producţiei de enzime din cauza procesului de îmbătrânire, acest lucru ducând la asimilarea defectuoasă a substanţelor nutritive din hrană. Medicul homeopat David Bayle, din North Vancouver, Canada, în urma evaluării deficitelor de substanţe nutritive ale pacienţilor vârstnici a constatat că, în grupul celor cărora le lipseau substanţe nutritive de bază, depresia şi letargia erau destul de obişnuite. În baza acestor observaţii, Bayle susţine că vârstnicii sunt deosebit de susceptibili la nutriţie inadecvată, deoarece consumă multe alimente ambalate şi procesate, care conţin puţine substanţe nutritive şi enzime. Cei care trăiesc în cadru instituţionalizat nu au controlul propriei lor alimentaţii, dar şi cei care trăiesc pe cont propriu nu acordă prea mare atenţie gătitului, nu se duc la cumpărături prea des şi nu se descurcă prea bine cu anumite aparate şi instrumente de bucătărie. De aceea, preferă produsele semipreparate sau de-a gata, care au valoare nutritivă redusă. Procesul digestiv suboptim al vârstnicilor complică şi mai mult lucrurile. În plus, alimentele de pe piaţă nu mai sunt la fel de hrănitoare ca acum 60 de ani. Astăzi, fructele şi legumele cresc într-un sol de calitate proastă şi sunt recoltate înainte de a se coace, ceea ce le răpeşte din enzime. Fireşte, nu trebuie să ignorăm importanţa factorilor care ţin de stilul de viaţă şi de nivelul de trai al fiecărei persoane de vârsta a treia. Toată lumea, şi în special persoanele de vârsta a treia, ar trebui să adopte un regim alimentar integral şi echilibrat pentru a-şi asigura nutriţia optimă. De vreme ce acest lucru pare dificil, dintr-o varietate de motive, luarea unor suplimente cu multivitamine şi minerale, în combinaţie cu un amestec de enzime digestive cu spectru total, poate fi utilă în prevenirea deficitelor nutritive. Aceasta este reţeta standard pentru toţi vârstnicii a dr. Ellen W. Cutler

Ea îşi sfătuieşte pacienţii cu simptome de depresie să îşi analizeze cu atenţie toate aspectele vieţii, pentru a identifica oamenii sau situaţiile care le răpesc din energia mentală şi emoţională şi să facă schimbările menite să minimizeze impactul acestor scurgeri de energie. Este la fel de important ca aceştia să ia măsuri pentru reducerea stresului, care poate declanşa episoade depresive. 

Stresul rezultă, în general, nu din cauza a ceea ce este în realitate, ci din percepţia asupra realităţii. Din păcate, percepţiile noastre sunt adeseori inexacte, ceea ce ne face vieţile mai stresante decât ar fi cazul. De asemenea, el se poate datora fricii de viitor, pentru că noi toţi avem tendinţa de a trăi mai mult în viitor decât în prezent. Dacă ne-am opri din goana spre viitor, am trage aer în piept, am conştientiza momentul prezent şi poate că am reuşi să ne bucurăm cu adevărat de viaţă, nefăcându-ne atâtea griji, de cele mai multe ori inutile. Şi atunci, treptat şi firesc, depresia ar dispărea. Făcându-ne prea multe griji pentru viitor, ne multiplicăm stresul. 


Tot mai multe rezultate ale cercetătorilor aruncă o lumină nouă asupra nenumăratelor feluri în care stresul ne afectează sănătatea, mai ales stresul cronic, persistent. Pe scurt, stresul ne diminuează capacitatea de a face faţă provocărilor emoţionale şi fizice. În timp până şi factorii de stres, aparent minori, au un impact considerabil asupra noastră, fiindcă ne lipseşte rezistenţa emoţională şi fizică necesară pentru a ne descurca în acea situaţie. 


Fireşte, capacitatea noastră de rezervă depinde şi de nutriţia adecvată. În cel mai rău caz posibil, suntem stresaţi şi avem în acelaşi timp carenţe de substanţe nutritive - o reţetă aproape sigură de boală. 
În această situaţie, suplimentele nutritive şi cele cu enzime devin deosebit de importante.

Dr. Ellen W. Cutler a tratat sute de pacienţi care se confruntau cu stresul şi cu probleme de sănătate induse de acesta - oboseală, dureri cronice, colită, ulcer, sinuzită, eczeme, acnee, etc., prin enzimoterapie. Nu numai că enzimoterapia contribuie la vindecarea multor astfel de stări, dar dă oamenilor şi posibilitatea de a-şi menţine echilibrul interior şi vitalitatea, chiar şi atunci când se confruntă cu stresul. După ce o să începeţi enzimoterapia, o să constataţi singuri că v-a crescut capacitatea de a rezista la efectele emoţionale şi fizice ale stresului şi nu vă veţi mai îmbolnăvi.


RECOMANDĂRILE DR. ELLEN
Pentru a vă îmbunătăţi rezistenţa emoţională şi fizică şi a vă feri de boală, în perioadele de stres, luaţi un complex de enzime cu spectru total împreună cu următoarele suplimente nutritive:
 • Câte o capsulă de supliment antioxidant pe zi, fie cu o oră înainte, fie cu două ore după ce mâncaţi. Ideal ar fi să alegeţi un supliment alimentar bogat în vitamina C (ca ingredient principal). Poate conţine de asemenea cireşe acerola sau quercetină, extracte incluse de obicei în complexele enzimatice antioxidante cu vitamina C.
 • Câte două capsule de complex enzimatic suprarenal de trei ori pe zi, fie cu o oră înainte, fie la două ore după ce aţi mâncat. Acest complex vă protejează împotriva epuizării suprarenale, un efect des întâlnit al stresului cronic. Dacă nu găsiţi un asemenea complex pe piaţă, luaţi separat suplimente care să conţină următoarele substanţe nutritive:
 1. Enzime digestive - căutaţi un produs care să conţină 60000 până la 90000 HUT de protează.
 2. Extract din rădăcină de panax ginseng (ginseng coreean) de 320, până la 500 mg. Ginsengul este, de mii de ani, un element de bază al medicinei chineze. Poate fi de folos în situaţiile de stres intens sau prelungit, în cazuri de oboseală gravă ori în perioada de recuperare după o boală cronică de durată.
 3. Extract din rădăcină de bupleurum (urechea iepurelui) - 200 până la 600 mg. Această plantă îmbunătăţeşte funcţia suprarenală şi are un efect uşor sedativ.
 4. Vitamina C din extract de cireşe acerola (20 până la 100 mg). Vitamina C este esenţială în protecţia împotriva stresului şi sprijină funcţia imunitară.
 5. Acid pantotenic (100 până la 200 mg). Este de fapt vitamina B5, utilă în înlăturarea oboselii.
 6. Tărâţe de orez (130 până la 200 mg). Tărâţele de orez sunt o sursă naturală de vitamine B, esenţiale pentru crearea şi menţinerea rezervelor de energie ale organismului. Toare persoanele stresate, fumătoare sau aflate la vârstă înaintată ar trebui să ia un complex de vitamine B.
 7. Extract de rădăcină de ginseng siberian - 80 până la 120 mg. Această plantă este de mult timp utilizată pentru combaterea oboselii şi refacerea energiei. Ea contribuie, de asemenea, la vindecarea bolilor induse de stres.
 8. Riboflavină - 25 până la 50 mg. Cunoscută şi ca vitamina B2, riboflavina sprijină producerea hormonilor tiroidieni, care accelerează metabolismul şi contribuie la asigurarea unei rezerve stabile de energie.
 9. Niacină - 25 până la 50 mg. Niacina (vitamina B3) ajută la eliberarea energiei din carbohidraţi.
 10. Biotină - 100 până la 200 mg. Această vitamină B permite organismului să utilizeze glucoza, o sursă importantă de energie.
 11. Magneziu - 100 până la 200 mg. Potrivit unor studii, persoanele predispuse la oboseală au, în general, niveluri scăzute ale magneziului. 
 12. Extract de rădăcină de codonopis - 300 până la 600 mg. Recomandat uneori ca alternativă pentru ginseng, codonopis este un remediu eficient împotriva stresului şi oboselii.
Vă reamintesc că, dacă nu găsiţi toate aceste substanţe nutritive într-un singur produs, le puteţi lua ca suplimente separate. Important e ca, orice complex care conţine ingredientele principale enumerate, să fie combinat cu un amestec de enzime digestive cu spectru total.

Eu am găsit următoarele complexe de enzime (pe care le şi folosesc în mod curent), accesibile ca preţ şi cu un conţinut optim:Super enzime de la Secom.ro

Există şi alte variante, desigur. Alegeţi pe cele care vă convin şi care vedeţi că vă fac bine.

Nu uitaţi să beţi suficientă apă pe zi (30 ml per kg-corp) şi să respiraţi adânc de cel puţin 10 ori pe zi, mai ales în timp ce vă faceţi plimbarea zilnică pe jos (de cel puţin 30 de minute).
Aceasta e ceea ce putem face pentru noi, ca să avem o viaţă frumoasă, calmă şi sănătoasă. Iar fericirea e aproape.


BUNA DISPOZIŢIE ÎNCEPE DE LA BUNA NUTRIŢIE
Sănătatea emoţională vă colorează percepţia fiecărui aspect al vieţii. Ea influenţează, de asemenea, modul în care sunteţi perceput de ceilalţi. Chiar şi atunci când echilibrul emoţional vă este ameninţat de factori exteriori, puteţi lua măsuri pentru a rămâne calm şi limpede la minte. În capul listei se găsesc, desigur, consumul de alimente nutritive şi luarea de suplimente cu enzime. Prin aceste strategii vă asiguraţi că  întreg organismul, şi în special creierul, primeşte substanţele nutritive de care are nevoie pentru a continua să funcţioneze în mod optim, indiferent de provocările vieţii. S-a demonstrat că până şi sindromul ADHD - tulburare de kinetică cu deficit de atenţie, se datorează lipsei de acizi graşi esenţiali din organism, lipsă care se poate datora unei digestii incomplete a grăsimilor, şi asta poate fi şi din cauza lipsei enzimelor digestive potrivite. Aceste grăsimi benefice sunt importante pentru structura şi integritatea nervilor, dar trebuie să provină din alimente, fiindcă organismul nu le poate produce. Dr. Ellen a obţinut rezultate excelente în tratarea ADHD şi a tulburărilor comportamentale similare prin enzimoterapie

Pe lîngă recomandările de mai sus, Dr. Ellen mai recomandă în aceste cazuri şi un complex de acizi graşi esenţiali, care furnizează între 90 şi 180 mg de acid eicosapentaenoic (EPA) şi 60 până la 120 mg de acid docosahexaenoic (DHA). Dozajul obişnuit este de 2 capsule pe zi, luate la masă sau între mese, după cum preferaţi. Vă mai puteţi spori nivelul acizilor graşi esenţiali mâncând mai mult peşte, verdeţuri, seminţe de in şi ulei de seminţe de in, seminţe de dovleac şi floarea-soarelui, nuci, caju, migdale, nuci americane şi ulei de primulă de seară - toate fiind surse minunate de grăsimi benefice. Nu uitaţi să luaţi şi un produs digestiv de bună calitate pentru proteine şi grăsimi, precum şi suplimentele necesare, pentru a asigura buna digestie şi absorbţie a  grăsimilor.


ALTE RECOMANDĂRI 
 • Extract din frunze de ginkgo biloba (200 până la 360 mg). Gingko are o serie de compuşi activi, inclusiv bioflavonoizi şi terpenoizi, care ajută memoria şi concentrarea.
 • Extract de gotu kola (Centella asiatica - 50 până la 300 mg). Gotu kola ajută la prevenirea oboselii mentale, îmbunătăţind memoria şi concentrarea. De asemenea, această plantă pare a stimula sistemul nervos central şi circulaţia, ambele benefice pentru funcţia mentală.
 • Extract de bacopa monnieri (80 până la 100 mg). Această plantă îmbunătăţeşte acuitatea mentală. 
 • Extract de sunătoare (450 până la 900 mg). Studiile arată că această plantă este utilă în tratarea depresiilor.
 • Extract din fructe schizandra (100 până la 150 mg). La fel ca bacopa monnieri, schizandra îmbunătăţeşte acuitatea mentală.
 • Fosfatidilserină (300 până la 500 mg). E un aminoacid care poate îmbunătăţi funcţia mentală şi combate depresia.
 • Acetil L-carnitină (1500 până la 2000 mg). Acest aminoacid are efectul de sporire a energiei celulare şi a activităţii substanţelor chimice care stimulează memoria.
 • Vitamina B12 (3 până la 6 micrograme). Este benefică pentru memorie şi bună dispoziţie. 
 • Acid gama-aminobutiric (GABA) (500 până la 1000 mg). Acest aminoacid previne epuizarea neuronilor. GABA stimulează şi activitatea undelor alfa din creier, reducând anxietatea şi sporind, în acelaşi timp, atenţia.
 • Inositol (30 până la 50 mg). Acest compus joacă un rol important în prevenirea anxietăţii şi reducerea stresului.
 • Extract de valeriană (75 până la 150 mg). Cu efectele sale calmante, valeriana poate ameliora stresul şi anxietatea.
 • Extract din paie de ovăz (60 până la 120 mg). Această plantă îmbunătăţeşte circulaţia sângelui către creier şi către sistemul nervos.
În completarea regimului de îngrijire personală, puteţi folosi şi următoarele tehnici de relaxare, care vă pot echilibra dispoziţia şi îmbunătăţi funcţia mentală:
 • masajul şi automasajul.
 • practicarea meditaţiei
 • yoga
 • exerciţiile fizice
 • plimbări în natură
 • presopunctura
 • reflexoterapia
 • aromaterapia
 • muzica de relaxare. 
De asemenea, putem lua şi suplimente nutririve care să ne inducă starea de fericire şi să ne diminueze anxietatea, cum ar fi cele de mai jos.Pe acest site mai puteţi citi şi:


                                    S E R E N A

Sursa: Dr. Ellen W. Cutler, Dr. Jeremy E. Kaslow. Micromiracole

CARACTERISTICI NUTRIŢIONALE
Portie de servire 1 capsulă
Portii per flacon 120
Cantitate per portie
Amestec propriu de multi-enzime 560mg
Protează 12500HUT
Protează stabilă la acid 100SAP
Amilază 2500DU
Lipază 750FIP
Celulază 500CU
Lactază 200LAC
Papaină (din papaya) 6000PU
Bromelaină (din ananas) 5000F - See more at: http://www.suplimente.ro/enzime-din-plante-120-capsule.html#sthash.pHN4UkCn.dpuf
Enzime din plante
Sustin digestia sănătoasă
Cu lactază, protează, papaină si bromelaină
Formulă 100% vegetală
Supliment alimentar

Acest supliment asigură un amestec cuprinzător de enzime vegetale active intr-un interval larg de pH pentru a ajuta la digerarea hranei.
Proteaza descompune proteinele, amilaza descompune amidonul, lipaza descompune grăsimile, celulaza descompune fibrele iar lactaza descompune lactoza (zahărul din lapte).
Papaina si bromelaina sunt enzime digestive primare.
- See more at: http://www.suplimente.ro/enzime-din-plante-120-capsule.html#sthash.pHN4UkCn.dpuf
Enzime din plante
Sustin digestia sănătoasă
Cu lactază, protează, papaină si bromelaină
Formulă 100% vegetală
Supliment alimentar

Acest supliment asigură un amestec cuprinzător de enzime vegetale active intr-un interval larg de pH pentru a ajuta la digerarea hranei.
Proteaza descompune proteinele, amilaza descompune amidonul, lipaza descompune grăsimile, celulaza descompune fibrele iar lactaza descompune lactoza (zahărul din lapte).
Papaina si bromelaina sunt enzime digestive primare.
- See more at: http://www.suplimente.ro/enzime-din-plante-120-capsule.html#sthash.pHN4UkCn.dpuf
© Copyright 2015 
Max's concept

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu