Selectati limba dorita

APA CU SHUNGIT

SHUNGITUL este o rocă provenita dintr-un mare meteorit căzut cu zeci de mii de ani în urmă în zona satului Shunga din Republica Karelia (Nord-Vestul Rusiei), situat în apropierea lacului Onega. Proprietăţile terapeutice ale Shungitului sunt cunoscute de multe secole. În secolul XVIII, ţarul Petru cel Mare a poruncit să se construiască alături de izvorul care trecea prin acest zăcământ de Shungit o staţiune care a primit numele de Apele Marţiene şi a fost prima staţiune rusească. Ţarul Petru cel Mare a poruncit ca fiecare soldat să aibă la el o bucată de Shungit din care să pună în apa pe care o bea pentru a o dezinfecta şi a menţine sănătatea stomacului. Shungitul i-a protejat pe soldaţii ţarului de epidemii, precum cea de dizenterie, care a izbucnit în timpul luptei de la Poltava. 
În secolul XX, oamenii de ştiinţă au analizat shungitul şi au explicat proprietăţile miraculoase ale acestuia. Astfel, acesta are capacitatea de a purifica apa practic de toate substanţele organice (incluzând aici şi produsele pe baza de petrol şi pesticidele), de multe metale şi nemetale, de bacterii şi microorganisme.

Shungitul purifică apa de nitraţi şi de nitriţi, eliminând excesul de cupru, mangan şi fier, limpezeşte apa tulbure, elimină mirosurile şi gusturile particulare. De asemenea, saturează apa cu săruri de calciu şi de magneziu şi microelemente necesare, până la concentraţia optimă pentru organismul uman. Shungitul dezinfectează apa fără adăugarea clorului sau folosirea razelor ultraviolete, deci iată că putem obţine acest lucru cu costuri mult mai mici decât în cazul utilizării unor aparate de purificat şi dezinfectat apa mai mult sau mai puţin sofisticate.

Proprietăţile bactericide ale apei cu shungit au fost demonstrate de savanţi pe microbii streptococului din grupa A (cel care produce anghina, scarlatina, reumatismul infecţios) şi ai streptococului din grupa D (enterococul). Experimentele au demonstrat că, apa amestecată cu Shungit, are după trei zile proprietăţi bactericide însemnate. La o jumătate de oră după scufundarea în apa cu Shungit, concentaţia streptocolului din grupa D a scazut de  10, până la de 100 de ori, iar a celui din grupa A, de 900 de ori faţă de indicatorii obţinuti iniţial.


Apa cu Shungit este o soluţie molecular-coloidală cu fullerene care acţionează pe mai multe planuri asupra organismului. Ea este recomandată în profilaxia şi terapia multor boli printre care enumerăm : anemia, alergiile de diferite tipuri, astmul bronşic, gastrita, dispepsia, bolile de rinichi, bolile de ficat, bolile vezicii biliare, inclusiv pietre, bolile glandei tiroide, răceli, boli cardio-vasculare, sindromul oboselii cronice.

Mai mult, băută cu regularitate, apa cu Shungit îndepărtează durerile de cap, reumatismul, normalizează somnul, stabilizează tensiunea, fortifică sistemul imunitar, dă energie.
Apa cu Shungit se poate folosi şi sub formă de gargară, comprese, băi, se poate folosi împreună cu medicamentele prescrise crescând eficienţa acestora, practic necunoscându-se contraindicaţii sau reacţii adverse ale acestei ape.


MOD DE UTILIZARE :


În scopuri terapeutice: se recomandă consumarea a 2-3 pahare cu apă de Shungit pe zi.
Aceasta se obţine prin punerea într-un vas de 2 litri cu apa filtrată a 200 g Shungit (adică 100 g la 1 litru de apă, această concentraţie de 10 % trebuind sa fie respectată întotdeauna), dupa ce am clatit în prealabil bucăţile de Shungit cu apă rece. Apa nu trebuie agitată, amestecată, ci doar lăsată să acţioneze minim 30 de minute şi maxim 3 zile, după care apa se filtrează din nou într-un alt vas iar bucăţile de Shungit pot fi imediat refolosite. Este contraindicat să se ţină Shungitul în apa pusă mai mult de 3 zile, conţinutul putând fi prea activ şi chiar toxic. De asemenea, nu se recomandă ţtinerea Shungitului în apă mai mult de 3 zile, fără a fi scos să se zvinte între doua sarje. După o lună de utilizare, bucăţile de Shungit trebuie sa fie expuse la soare 1-2 ore sau chiar toată ziua,pentru purificare şi încărcare energetică. Bucăţile de Shungit pot fi folosite maxim 6 luni de zile, perioadă în care îşi păstrează proprietăţile terapeutice. Se recomandă în special celor care folosesc apa din puţuri sau fântâni să trateze apa de consum cu Shungit cu minim 3o de minute înainte de a o consuma.


Cercetările asupra propritetăţilor apei cu Shungit şi ale Shungitului au fost făcute de Academia de Medicină Maritimă din Rusia, Academia de Ştiinţe din Rusia, Centrul Ştiinţific din Karelia, Centrul de Cercetări Ştiinţifice ale Ministerului Apărării din Federaţia Rusă şi altele. Concluziile trase au fost aceleaşi:


Shungitul purifică şi îmbogăţeşte apa. De ce este important acest lucru? Pentru simplul fapt că aproximativ 25.000 de oameni mor anual din cauza bolilor provocate de impurităţile aflate în apa potabilă. Shungitul purifică apa de toate substanţele organice, inclusiv produsele pe bază de petrol şi pesticide, nitriţii şi nitraţii,excesul de cupru, mangan, fier, îndepărtează metalele grele, elimină bacteriile şi microorganismele, iar prin efectul său antioxidant, înlătură şi radicalii liberi. De asemenea, shungitul limpezeşte apa tulbure, elimină gusturile particulare şi mirosurile neplăcute. Mai mult, Shungitul îmbogăţeşte apa cu săruri de calciu, magneziu, cu multe alte minerale utile, echilibrând astfel concentraţia de microelemente din organismul uman. Shungitul este alcătuit în esenţă din carbon, dar conţine şi : sulf, oxigen, nitrogen şi, de aemenea, diverse metale rare ca: vanadiu, nichel, molibden,cupru şi altele. Shungitul este unic în compoziţia sa fiind compus dintr-o nouă varietate de molecule de carbon numite fullerene. Este similar ca aspect cu cărbunele, de culoare neagră şi cu luciu semi-metalic.


După o cură cu apa de shungit este posibilă remisia parţială şi chiar totalp a unor boli grave şi anume :
anemia, alergiile de diverse tipuri, astmul bronşic, diabetul, gastrita, dispepsia, bolile de rinichi, bolile de ficat, bolile pancreasului, pietrele la fiere, afecţiunile vezicii biliare, deficienţe ale sistemului imunitar, bolile glandei tiroide, răceli, afecţiuni cardiovasculare, bolile colecistului, sindromul oboselii cronice, bolile de piele, calmeaza  durerile de cap, chiar şi durerile din zona cervicală (cefaleea).
De asemenea, ajută la întărirea firului de păr, netezirea ridurilor şi redarea elasticităţii tenului, regularizarea tensiunii, eliberarea tractului respirator şi uşurarea respiraţiei, ameliorarea reumatismului, normalizarea somnului, combaterea stresului, redarea vitalităţii pierdute şi chiar creşterea energiei sexuale.

Contraindicaţii: nu are ! Deşi este folosită de sute de ani, apa de shungit nu a prezentat niciodată reacţii adverse.
Interacţiuni cu alte medicamente: Apa de shungit, nu numai că nu contravine şi nu dăunează tratamentelor de altă natură, dar chiar grăbeşte şi eficientizează tratamentele medicamentoase.
Un sfat din propria mea experienţă: dacă suferiţi de constipaţie, pe durata acestei cure este indicat să beţi un ceai laxativ seara sau să luaţi capsule din plante cu efect laxativ pentru că e posibil sa se intensifice acest fenomen după o anumita perioadă (la mine de 2-3 săptămâni).

KITUL DE APĂ POATE FI GĂSIT ŞI PE AMAZON.COM LA
http://www.altawie.com/Shungite-Water-Kit-05-kg-036.htm

Indicaţiile lor sunt asemănătoare:
Unul dintre exemple este efectul antihistaminic al apei cu shungit. După utilizarea apei cu shungit există o scădere dramatică a histaminei în sânge, provocând astfel o reducere semnificativă a alergiilor. Este recomandat să bei cel puţin 2-3 pahare de apă pe zi de apă cu shungit pentru a vindeca sau preveni boli digestive, musculare sau neuronale şi pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui. Zilnic, folosiţi apa cu shungit la spălat pe faţă sau corp pentru a îmbunătăţi elasticitatea pielii şi a-i da un aspect sănătos. De asemenea, te va ajuta să scapi pentru totdeauna de acnee, înroşirea pielii şi alte probleme de piele,precum şi la oprirea căderii părului. Acesta întăreşte rădăcina părului şi combate mătreaţa. De asmenea, apa cu shungit ajută la vindecarea arsurilor, a tăieturilor, calozităţilor, artritei, osteoartritei şi ameliorarea venelor varicoase. Folosirea apei cu shungit ca apă de gură vă vindecă durerea în gât, stomatitele, răcelile, şi amigdalita.


Personal, am consumat apa cu shungit circa 5 luni de zile. Ceea ce am realizat cu certitudine a fost îmbunătăţirea digestiei şi dispariţia completă a crizelor biliare, care se repetau de minim 2 ori pe lună înainte de cură.

                          Să vă fie de folos!
                                                         S E R E N A
Pe acest blog mai puteti citi si:

DESPRE APA DE BAUT

BAILE SI SPALAREA CU APA IN SCOP TERAPEUTIC


TERAPIA CU APĂ
© Copyright 2015 Max's concept

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu