Selectati limba dorita

CUM NE AJUTĂ FONOTERAPIA ŞI MELOTERAPIA. LISTĂ DE FILME DOCUMENTARE INTERESANTE


Fonoterapia si meloterapia

Este o vorbă din bătrâni: muzica îndulceşte moravurile. Orfeu, cântăreţul care fermeca fiarele sălbatice, reuşise să farmece chiar şi moartea până la un punct.

În ultimii ani, meloterapia a evoluat spre a deveni o tehnică de relaxare disponibilă tuturor. Folosim adesea calităţile particulare ale muzicii fără a teoretiza acest lucru. Spre exemplu copiii, în general, cântă ca să-şi alunge frica de întuneric. Când intrăm într-un supermarket, muzica difuzată are scopul de a instaura un climat de încredere propriu cumpăratului.
De asemenea, putem aminti si rave-urile (sau muzica binară) difuzată neîntrerupt ore întregi pentru a le imprima participanţilor un fel de transă înrudită cu cea proprie celor mai arhaice ceremonii. Lucrurile stau identic şi la muzica techno, care mizează în special pe ritm, acţionând astfel la nivel corporal. Atunci spiritul sfârşeşte prin a se desprinde în favoarea unui dans perfect sincronizat cu muzica.

Fiecare dintre noi şi-a pus câte un disc sau CD cu muzica preferată ca să se destindă. Nimic nu vă împiedică să continuaţi să căutaţi şi să ascultaţi muzică în acord cu personalitatea voastră, cu ajutorul căreia să atingeţi o stare de bine şi o destindere maximă.
Veţi face încă un pas în această direcţie, asociind unele sunete cu imagini liniştitoare. De exemplu, ataşaţi sunetul  cristalin al unei harpe cu stropii de apă ai unei cascade irizaţi de soare. Puteţi să vă delectaţi cu o simfonie de Mozart, asociind-o cu rafinata arhitectură barocă. Puteţi asculta un Bach, care vă va ridica nivelul de inteligenţă, după cum s-a demonstrat ştiinţific. Vă revine sarcina de a descoperi ce anume se acordă cel mai bine cu personalitatea voastră, având în vedere că acum aveţi nenumărate căi de a găsi muzică diversă peste tot, inclusiv pe siturile de profil.

Fonoterapia constă în oscilaţii sonore de joasă frecvenţă ce pot influenţa psihicul nostru, unele putând determina chiar vindecarea unor boli. 


Oamenii de știință și specialiștii din R.S.S. Gruzină au aplicat în practică această nouă metodă de tratare a plantelor, constatând că oscilațiile sonore de joasă frecvență intensifică activitatea biologică naturală a plantelor în lupta cu diverse boli.

În 1966, profesorul Hans Luftermier a efectuat cercetări ştiinţifice cu privire la efectele muzicii asupra psihicului uman. El a ajuns la concluzia că muzica este integrată în structura noastră biologică, componentele genetice fiind în fapt codificate prin muzică, făcându-ne ceea ce suntem. 

Nu numai că muzica are un efect profund asupra creierului, dar are şi un efect semnificativ de spălare sau curăţare a bioluminescenţei, a aurei, făcând-o mai stabilă şi mai bine conturată, mai adunată şi aşezată proporţional pe straturi de culori.

Pentru mulţi oameni muzica poate fi eficace şi terapeutică, la fel ca procesul de meditaţie. Muzica poate produce unde cerebrale similare celor de relaxare profundă în prima etapă de somn şi încurajează procesul de calm şi de seninătate. Anumite piese muzicale au un efect extrem de calmant asupra creierului şi a sistemului nervos central; în acelaşi timp, muzica absoarbe atenţia noastră, distrage gândurile de la griji şi nelinişti.
Muzica trimite în mod constant creierului stimuli mentali, încurajând receptorii senzoriali să se închidă pentru o vreme, permiţând în acest timp corpului nostru să se relaxeze şi să facă mintea să se liniştească.

De obicei, muzica provoacă ieşirea la suprafaţă a unor amintiri plăcute. Desigur, genurile muzicale sunt diferite, unele chiar iritante. Unele bucăţi muzicale, mai senine, au efectul de a calma şi a linişti mintea, de a încuraja somnul. Muzica corectă e cea care linişteşte şi calmează, dar în unele împrejurări simţim şi nevoia unei muzici ritmate, antrenante. De fapt muzica produce efecte pe termen lung asupra aurei şi corpului subtil al organismului. 

Unele studii au arătat că muzica poate vindeca un sistem energetic spart sau fragmentat şi chiar poate încuraja un flux consistent de vitalitate şi de culoare în aspectul general al aurei. Cercetările moderne în psihologia umană au dovedit, dincolo de orice îndoială, că stresul şi gândirea greşită pot afecta sănătatea la fel de mult ca o dietă săracă. Nu numai că meditaţia produce schimbări biologice pozitive, dar este ştiut că ameliorează modul în care mintea procesează gândurile şi sentimentele, îmbunătăţind astfel starea de sănătate. 

Muzica poate fi antrenantă sau odihnitoare, se poate adresa trupului - prin ritm, sau spiritului - prin melodie. Datorită acestei multitudini de efecte, terapeuţii s-au servit de ea pentru a-şi îngriji sau linişti pacienţii. 

Meloterapia contemporană este în primul rând o tehnică de psihoterapie cu durată scurtă (aproximativ 6 luni), întemeiată pe studiul relaţiei dintre bolnav şi sunet. Principalul ei interes este acela de a putea acţiona asupra bolnavilor cu handicapuri intelectuale foarte grave sau foarte izolaţi pe planul comunicării. Practic, spre deosebire de alte psihoterapii, muzica nu are nevoie de ajutorul cuvintelor.

Pentru acestea şi multe alte motive, integraţi muzica în programul de autovindecare! Dar nu vă forţaţi să ascultaţi o muzică care nu vă place, ea trebuie să vă creeze întotdeauna o stare de bine. S-a demonstrat că oamenii care nu au mai putut procesa şi nici suporta niciun fel de muzică, nu au mai avut mult timp de trăit, sufereau de boli psihice sau terminale sau de stres cronic dus la extrem.

Procesul psihologic de a asculta muzică este un mod ideal de a elimina pălăvrăgeala mentală şi, în sine, este o procedură recreativă, care poate fi considerată ea însăşi un proces de meditaţie.

De fapt, tot ceea ce absoarbe atenţia şi transportă conştiinţa în alte locuri, poate fi definit ca un proces de meditaţie.

Pe lângă toate aceste beneficii ale muzicii, ea produce un efect holistic incredibil în corp, minte şi spirit.

Pe această temă mai puteţi citi şi:
MUZICA ESTE MEDICAMENT SAU OTRAVĂ

Aveţi mai jos câteva exemple de reprogramare prin fonoterapie, dar pe internet puteţi găsi multe altele, atât din categoria fonoterapie, cât şi meloterapie, în funcţie de scopul propus.  


 Același efect îl poate avea și vizionarea unor filme clasice, de comedie, muzicale sau romantice.

© Copyright 2015 Max's concep

Câteva sugestii...

LISTA FILMELOR DOCUMENTARE DE LA A LA Z
PE CATEGORII DE FILME - gratuite

    Filmele sunt publicate pe FilmeDocumentare.com si au fost ordonate de categorii de interes ce acopera mari domenii ale cunoașterii. 

Istorie

Ultima redută
Goţii sălbatici
Bătălia de la Monte Cassino
Mata Hari, dansatoarea-spion
Rasputin – diavolul încarnat
Cavalerii de Malta
Tunurile uriaşe ale lui Hitler
KGB și războiul clandestin împotriva României
Jack Spintecătorul
Utopia trăită – Revoluţia spaniolă
Dictatura lui Ion Antonescu
Cum să furi o identitate: românii din Timoc
Dictatura regelui Carol al II-lea
Dezastrul de la Cernobîl
Masacrul din Piaţa Tienanmen
Castelul Peleş, reşedinţa de vară a regilor României
Biblia secretă – Cavalerii Templieri
Scandaluri în Egiptul Antic
Indestructibilul Titanic
1929 – Marele Crah
Cele șapte minuni ale Egiptului Antic
Cine l-a ucis pe Rasputin?
Independența României
Moștenirea dacilor, pe apa sâmbetei
România în anii Marelui Război (15 episoade)
Memorialul durerii (integral, 35 de episoade)
Cei mai diabolici oameni din istorie – Stalin
Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan
Auschwitz – Naziștii și soluția finală (serial BBC)
Cei mai diabolici oameni din istorie – Vlad Țepeș
Egiptul magic (8 episoade)
Megastructuri antice – Alhambra
Megastructuri antice – Petra
Megastructuri antice – Hagia Sofia
Știința secretă a Islamului
Megastructuri antice – Machu Picchu
Antonescu și România între ’40 și ’44
Secretele Marelui Zid Chinezesc
Bizanțul – Imperiul pierdut
Ordin de luptă împotriva uitării
Aurul lui Hitler
Cold Waves – Război pe calea undelor
Ce știau anticii – Egiptenii
Mineriada din 13-15 iunie 1990
Țara Moților – O istorie nescrisă
Transilvania – Istorie, legendă și mister
Arme, viruși și oțel
În căutarea civilizației dispărute: Oglinda cerurilor
Povestea sovietelor
Nepoții lui Adam - Cucuteni
Maeștrii înțelepciunii – Georges Gurdjieff și A Patra Cale
Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan

Religie & Spiritualitate

Necazuri în paradisul Amish
Cercul perfect: De la Dumnezeu la ştiinţă şi înapoi
Părintele Arsenie Boca
Legea rezonanţei sau cum sa ne facem viaţa mai bună
Există raiul cu adevărat?
Tabu – Vindecări extreme
“Fabrica” de bani – Biserica Ortodoxă Română
Mai presus de mine
Dedublarea astrală – desprinderea sufletului de trup
Alte lumi – Călătorie în inima șamanismului
Exorcismul – Cazuri reale
Biblia secretă – Rivalii lui Iisus
Cartea tibetană a morților
Giulgiul din Torino – Țesătura timpului
Secretul de dincolo de materie
În iad și înapoi: studii despre moartea clinică
Moartea la români
Codul lui Moise
Dumnezeul absent
Cum ar arăta o lume ideală?
Secretul
Yoghinii din Tibet
Cine a scris Biblia?
Trezirea la punctul zero
Eliberarea din carapace: călătoriile astrale
5 dintre cele mai inaccesibile mânăstiri din lume
Povestea lui George Müller, ocrotitorul orfanilor
Păcătoasa Teodora
Staya Erusa - găsește cartea cunoașterii
Infinitul - călătoria supremă
                               
Conspirații


Natură


Mistere


Politică

   
Cultură


Stiință


Societate

Biografii
   
Artă & Artiști
Panorame
Așadar... doar apeși pe linkul care te interesează...Vizionare plăcută!

Coolwater💧

© Copyright 2015 Max's concept.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu