Selectati limba dorita

CUM SCĂPĂM DE SĂRĂCIECAUZELE POSIBILE ALE SĂRĂCIEI UNUI POPOR CE LOCUIEŞTE ÎNTR-O ŢARĂ BOGATĂ ŞI FRUMOASĂ
  1. Necinstea - fiecare român şuteşte câte ceva, chiar dacă lucruri nesemnificative cum ar fi câteva plicuri sau coli de hârtie de la serviciu, vreo două timbre sau trei agrafe de birou. Întotdeauna, dacă iei ceva ce nu îţi aparţine, viaţa va lua ceva de la tine. Procesul e simplu. Poate nu furi obiecte materiale dar ai furat din timpul cuiva, jobul lui, sau poate îl privezi pe cineva de respectul care i se cuvine stricându-i intenţionat imaginea prin bârfe, intrigi sau critici nemeritate şi chiar minciuni. Gândeşte-te, nu ai făcut niciodată asta? Este una din "calităţile" românilor să fie mereu excesiv de critici şi nemuţumiţi.
  2. Schimbarea mentalului colectiv de către conducători disonanţi care au indus în mintea tuturor că suntem săraci, că nu avem bani, că nu ne putem descurca, că suntem datori vânduţi pentru generaţii în şir iar dacă populaţia e ajutată cumva de guvern e pentru că i s-a topit inima de mila poporului şi a făcut eforturi uriaşe ca să-i arunce câte ceva. Cei care au emigrat, au început să se descurce altfel pentru că li s-a impregnat mentalul colectiv de acolo de unde s-au dus şi care avea clar alt tipar.
  3. Speranţa deşartă cum că te poţi îmbogăţi peste noapte câştigând la loto, Bingo, Caritas sau alte "lovituri de tun". S-a demonstrat însă că aceşti bani, chiar dacă ar veni, ar fi cheltuiţi în maxim doi ani.
  4. Românii nu mai sunt obişnuiţi să îşi folosească propria conştiinţă şi să gândească liber. Au fost constrânşi decenii la rând să se încadreze în nişte şabloane ale bisericii şi ale statului. Ei sunt umili şi conştincioşi şi le respectă şi acum. Cei care le încalcă sunt doar şmecherii de ocazie. Acum este greu ca populaţia să-şi schimbe modul de gândire peste noapte mai ales dacă oamenii nu îşi fac o introspecţie şi o autoanaliză serioasă.
Să nu uităm că în Univers totul este energie. Noi suntem entităţi electromagnetice care sunt alcătuite în corpul material de celule, iar celula e formată din atomi. Atomul nu este altceva decât un proton plus un neutron în jurul cărora gravitează electroni. Noi atragem sau respingem energii prin gândurile pe care le emitem. Noi emitem de fapt energia gândurilor noastre în mentalul colectiv şi deci în Univers. Această energie emisă atrage alte energii existente în Univers. Banul este şi el tot o energie, o atragi sau nu prin vibraţiile tale. Aceste vibraţii sunt influenţate de faptele şi gândurile tale, de mentalul tău. Dar mentalul fiecăruia îşi pune amprenta pe mentalul colectiv iar mentalul colectiv influenţează la rândul lui mentalul tuturor indivizilor. Poţi prelua la un moment dat orice gând din mentalul colectiv fără să-ţi dai seama că nu e propriu-zis al tău. 
De aceea este foarte importantă protecţia aurei energetice, ca şi purificarea energetică individuală. Am scris cum se face în alte postări - prin meditaţie şi tehnici de purificare a corpului şi a spaţiului în care locuim. 

Dar, ca să prosperăm ca naţie, ca popor care trăim laolată într-un spaţiu comun şi ne influenţăm, vrem-nu-vrem, energetic (deci vezi bine că nu te poţi delimita din punct de vedere energetic de cei care vorbesc altă limbă decât tine sau au altă culoare a pielii - sic!), nu e suficient doar să ne purificăm, ci trebuie să ne schimbăm mentalul şi astfel să influenţăm, fiecare dintr noi, mentalul colectiv, în bine.  
Noi trebuie să ne schimbăm tiparul mentalului colectiv actual.


Iată câteva moduri în care poţi să îţi schimbi şi tu mentalul în privinţa energiei banilor:
  •  Tu nu vei atrage niciodată prosperitatea în viaţa ta atât timp cât vei continua să te gândeşti, să vorbeşti şi să te plângi despre sărăcie sau lipsuri. Mai ales despre lipsa de bani nu trebuie să pomeneşti sau să te plângi. Astfel de gânduri reprezintă o risipă inutilă şi nu te vor duce niciodată către abundenţă. Gândurile referitoare la lipsuri nu fac decât să atragă şi mai multe lipsuri. În mod similar, gândurile la sărăcie nu fac decât să atragă şi mai multă sărăcie. Aşadar, dragi conducători şi speakeri, începeţi să gândiţi şi să vorbiţi altfel despre această ţară şi acest popor.
  • Există anumite afirmaţii negative care îţi garantează că nu te vei bucura niciodată de prosperitate. Spre exemplu: nu voi avea niciodată suficienţi bani. Această afirmaţie este teribilă. De astăzi încolo te rog să nu o mai foloseşti. Nu ştii niciodată ce îţi rezervă viaţa, viitorul tuturor e imprevizibil. O altă afirmaţie la fel de nocivă este: cheltuielile îmi depăşesc întodeauna veniturile. Acest mod de a gândi nu te va scoate niciodată din ghearele sărăciei. 
  • Nu mai aştepta moşteniri sau câştiguri la noroc, cum ar fi câştigul la loz în plic sau loto. Dacă aştepţi o moştenire înseamnă că aştepţi sfârşitul cuiva şi s-ar putea ca prin aceste gânduri să atragi chiar asupra ta sfârşitul. Nu uita că şi acest mod de gândire este tot specific sărăciei şi el nu îţi va aduce niciodată prosperitatea la care visezi. De altfel istoria arată că cei care câştigă la loto rareori se schimbă în bine. Cei mai mulţi dintre ei îşi risipesc toţi banii în numai doi ani, după care se trezesc într-o situaţie financiară similară sau chiar mai proastă ca înainte de câştig. Banii atraşi în acest fel rareori rezolvă problemele vieţii pe termen lung. De ce? Deoarece nu presupun schimbarea conştiinţei persoanei în cauză. Este ca şi cum i-ai spune Universului: eu nu merit să primesc bani decât în mod accidental. Banii nu aduc fericirea decât dacă energia lor e atrasă corect.
  • Fă eforturi zilnice să îţi schimbi conştiinţa şi modul tău de a gândi, permiţând Universului să se reverse asupra ta prin experienţele tale de viaţă şi astfel te vei putea bucura şi de un eventual câştig la loterie. Mai mult decât atât, tu vei putea păstra aceste lucruri, căci ele ţi-ar aparţine de drept, fiind rezultatul schimbării produs în conştiinţa ta. Afirmaţia, declaraţia, meritarea şi acceptarea sunt patru paşi care îţi pot atrage bogăţii infinit mai mari decât cele pe care le-ai putea câştiga vreodată la loterie sau prin moşteniri, şi mai rău, prin escrocherii sau furturi.
  • Opreşte-te să mai fii necinstit. Nu uita că tot ceea ce emiţi în Univers, tot ceea ce le oferi celorlalţi, se întoarce negreşit la tine. Întotdeauna. Dacă iei ceva de la viaţă, viaţa la rândul ei va lua ceva de la tine. Procesul nu poate fi oprit, aşa funcţionează Universul, aşa funcţionăm şi noi. Ca să nu mai vorbim aici şi de relaţii... Toate aceste lucruri contează. E cam şi cum i-ai spune Universului: nu merit să primesc nimic bun de la viaţă, de aceea mă văd nevoit să fur şi să iau cu forţa sau prin abuz.
  • Conştientizează eventualele convingeri care blochează fluxul liber al banilor în viaţa ta. Apoi schimbă-le şi crează-ţi un nou mod de a gândi, specific abundenţei. Chiar dacă până la tine nimeni din familie nu a reuşit în viaţă, tu îţi poţi deschide mintea în faţa conceptului de prosperitate. 
Dacă vrei să prosperi, va trebui să adopţi un mod de a gândi specific prosperităţii. Începe să foloseşti zilnic afirmaţii pozitive cum ar fi:

Venitul meu creşte constant.
Orice aş face, prosper.

Foloseşte aceste afirmaţii începând de azi, indiferent dacă acum ai sau nu bani !

Foarte mult timp am crezut că, dacă aş deveni om de afaceri, aş prospera, că afacerile reprezintă o modalitate de a ne binecuvânta reciproc şi de a prospera împreună. 
Dar am constatat că nu orice tip de afacere atrage corect energia banilor. Spre exemplu o afacere în care nu doreşti decât să iei gâtul concurenţilor, să înşeli cât mai mulţi oameni şi să calci peste cadavre pentru a te îmbogăţi, nu atrage corect energia banilor şi aceşti bani nu-ţi vor aduce prosperitate şi fericire, ba din contră. Acest mod de viaţă nu e nicidecum atrăgător. Există atât de multă abundenţă în această lume! Caută să o dobândeşti corect pentru tine fără a face rău altora, pentru că în acest mod nu faci niciun serviciu Universului şi drept revers Universul te va pedepsi luându-ţi ceva esenţial pentru tine.  

Fii onest şi onorabil ! Atunci când trăieşti în acest fel este imposibil să rămâi sărac, căci Universul te va răsplăti de o mie de ori.
Nu îţi propune să creşti însă atât de mult încât să uiţi de viaţa personală, pentru că aşa vei trăi degeaba.

Nu uita: Universul nu poate răspunde decât la ceea ce gândeşti tu în legătură cu tine şi cu viaţa ta. De aceea, analizează gândurile asociate cu sărăcia pe care le cultivi şi elimină-le din mintea ta. Ele nu te-au ajutat cu nimic în trecut şi nu te vor ajuta cu siguranţă nici în viitor.

De aceea, o dată pe zi, deschide-ţi larg braţele şi afirmă cu bucurie:

Sunt deschis şi receptiv în faţa abundenţei pe care mi-o oferă Universul. Îţi mulţumesc, Viaţă, pentru tot !

Te asigur că Viaţa îţi va răspunde pozitiv.


Dacă ai înţeles mesajul meu, atunci nu-mi mai fac griji pentru tine, vei ştii exact ce ai de făcut de acum încolo. Nu uita să îi înveţi şi pe alţii.
                            


                            S E R E N A
                               
 


© Copyright 2015 Max's concept

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu